Po čtyřech letech se na Klimešku vrací playoff florbalové ligy vozíčkářů

Vyvrcholení základní části paraflorbalové ligy, dlouhodobé soutěže hendikepovaných sportovců, je na programu nadcházející víkend na hlavní hale kutnohorského sportovního komplexu Klimeška. Historicky první playoff forbalové ligy vozíčkářů se konalo v roce 2019 právě na Klimešce a po čtyřech letech hostí tuto akci město pod Barborou znovu.

Před čtyřmi lety se z vítězství radovali Štíři z Českých Budějovic, stříbro bral střešovický Tatran a bronz ComAp Praha.

FBC Štíři ČB budou spolu s Tatranem Střešovice favority na mistra ligy i letos, před playoff je v tabulce třetí PFL Ostrava. Zbylou trojicí týmů jsou pak Vikings Most, už zmiňovaný pražský ComAp Team a Meteor Plzeň.

V pátek 28.4.2023 jsou na programu čtvrtfinálová utkání, v sobotu 29.4. semifinále. Závěrečný den – neděle 30.4. – přinese bitvy o 5. místo (10:00), 3. místo (12:00) a od 14:00 superfinále, kdy se rozhodne o držiteli trofeje pro mistra paraflorbalové ligy sezony 2022/2023.

Na palubovce budeme moci vidět několik českých reprezentantů ve florbalu vozíčkářů, mj. i např. Zdeňka Krupičku, legendu českého parahokeje, Zbyňka Sýkoru, aktuálního předsedu Českého paralympijského výboru nebo Adama Šimonka, českého reprezentanta v parabasketu a statistika a videotrenéra volejbalového Jihostroje České Budějovice.

Přijďťe se podívat na jedinečnou sportovní akci, kdy uvidíte zajisté skvělé výkony českých hendikepovaných sportovců a dramatické boje o titul mistra ligy.

Michal Vavák

Zavřít menu