Říjen ve sportovní hale Klimeška bude ve znamení florbalu a házené, výstavba tréninkové haly pokračuje

Položením okolo čtyřiceti pilotů byla v září zahájena závěrečná III. etapa výstavby sportovní haly Klimeška, tedy tréninkové haly. Předpokládané náklady na stavbu jsou kolem 42 milionů korun včetně DPH, z toho 50 procent bude dotace. Plánovaný termín dokončení výstavby sportovní haly, kterou bude možné využívat i pro soutěžní zápasy mládeže, je květen příštího roku.

Sportovní hala Klimeška je plně vytížena. Využívají ji místní sportovní oddíly, o prázdninách byla dějištěm týmových a oddílových soustředění i tréninkových kempů.

Michal Vavák, manažer sportovní haly Klimeška představil říjnový program: „Další mistrovská utkání odehrají domácí divizní florbalisté FBC Kutná Hora 6. 10. od 18 hodin proti Hradci Králové a 20. 10. od 15 hodin proti Prague Tigers. Druholigoví házenkáři TJ Sparta Kutná Hora se 13. 10. od 15 hodin utkají se strakonickým „béčkem“,“ uvedl Michal Vavák. Největším tahákem měsíce bude podle jeho slov v neděli 20. 10. od 18 hodin zápas nejvyšší české florbalové soutěže mužů. „Po roce se na Klimešce odehraje superligové utkání, opět se u nás představí Acema Sparta Praha, jejíž dres obléká i odchovanec kutnohorského florbalu Michal Kareš. Soupeřem Sparty bude Sokol Pardubice, který v kutnohorské sportovní hale absolvoval začátkem září poslední herní soustředění před začátkem Tipsport Superligy,“ dodal Michal Vavák.

Monika Pravdová

Zavřít menu