Skatepark u sportovní haly Klimeška již slouží svému účelu. Dle provozního řádu musí být návštěvníci mladší 18 let vybaveni helmou, doporučeny jsou i ochrany kolen a loktů

Skatepark u sportovní haly Klimeška byl symbolickým přestřižením pásky dnes 9. srpna za účasti představitelů města, zástupců odboru investic a malých skateboardistů, uveden do provozu. Provozní doba hřiště bude do 30. září od 8.00 do 21.30 hodin, od 1. října do 30. dubna bude skatepark otevřen od 8 do 20 hodin. Na skateparku je možné pohybovat se na skateboardu, in-line bruslích, koloběžkách a BMX kolech. Dle provozního řádu skateparku, který je v areálu k dispozici, jsou nezbytností pro děti do 18 let ochranné přilby, doporučeny jsou ochrany kolen a loktů. Provozovatelem skateparku jsou Technické služby města Kutné Hory.

Příležitost otestovat nový skatepark a jeho překážky si nenechala v pondělí ráno ujít parta kluků ve věku od 13 do 15 let z Kutné Hory. Matěj si oblíbil překážku ve tvaru bazénu (bowl) a i další, na kterých si trénuje koordinaci a zručnost v ovládání koloběžky. Jak podotkl, do současné doby měl příležitost trénovat na vlastním malém skateparku, s tímto u Klimešky se prý ale nedá porovnat. Adam plánuje chodit trénovat minimálně čtyřikrát v týdnu, zatímco František, který bydlí jen kousek za rohem, se těší, že tu bude trávit svůj volný čas.

Jak připomenul architekt Martin Kremla z odboru investic, skatepark je jen částí celkové studie úpravy sportovního areálu Klimeška. „Je důležité, aby skatepark nezůstal jediným realizovaným záměrem v dostavbě celého areálu. Ta by měla pokračovat dalšími samostatnými projekty, navrženými ve studii, která je k dispozici na webových stránkách města ZDE,“ konstatoval Martin Kremla a doplnil, že vedle skateparku je záměrem vybudovat pumptrack, workoutové a víceúčelové hřiště a také upravit veřejné prostranství mezi sportovní halou a Čáslavskou ulicí.  „Součástí konceptu je rovněž přestavba stávající zdi mezi areálem a ulicí Pobřežní pro účely zázemí venkovních sportovišť. Během realizace se musela řešit řada úprav a změn souvisejících například s podložím a sítěmi v lokalitě. Z toho pak vyplývaly zejména úpravy překážek a areálového osvětlení. I přes všeobecně známé navyšování cen materiálů a problémy s jeho dodávkami se podařilo i díky přístupu prováděcí firmy stavbu realizovat za dohodnutého rozpočtu a ve smluvním termínu,“ dodal Martin Kremla.

Realizace dalších záměrů v okolí sportovní haly Klimeška bude záležet na finančních možnostech města. Do té doby bude okolí skateparku a sportovní haly Klimeška dočasně upraveno, zatravněno. Výstavba skateparku byla hrazena z rozpočtu města a vyžádala si investici necelých osm milionů korun včetně DPH.

pra

Zavřít menu