Spolupráce Klimešky a volejbalového Olympu vyústí do konce roku v sérii mimořádných volejbalových utkání
Olymp vs Nantes listopad 2023

O uplynulém víkendu proběhl na Klimešce druhý tréninkový mezinárodní kemp volejbalových kadetek pražského Olympu a německého Schwerinu, který úspěšně navázal na ten první červnový s italským volejbalovým koučem Robertem Farinellim. Na Kemp po Italsku se mohou mladé a nadějné volejbalistky těšit i v roce 2025, ale do té doby se hlavně diváci a Kutnohořané mohou těšit na několik špičkových utkání v ženském dospělém volejbale!

Do konce roku 2024 se hráčky extraligového PVK Olymp Praha představí na Klimešce minimálně ve 4 zápasech ve dvou soutěžích. Už teď jsou dány termíny třech utkání nejvyšší ženské volejbalové soutěže v Česku, ve kterých budou moc fanoušci ženského volejbalu zafandit právě Olympu v Kutné Hoře.

V sobotu 2. listopadu od 17:00 přivítá Olymp Praha v sedmém kole Uniqa extraligy žen tým z Prostějova a bude to souboj medailistů z loňské sezony, Prostějov slavil v dubnu bronz, když v sérii o konečné třetí místo soupeřil právě s Olympem. Hegemon z Hané před sezonou výrazně obměnil kádr, přišlo 9 nových hráček např. nová kapitánka týmu Nikola Kvapilová nebo dvě zahraniční posily z Brazílie a USA. Ale určitě neslevil ze svých cílů, VK Prostějov chce bojovat o titul v extralize i Českém poháru.

Ve středu 13. listopadu je na programu hlavní haly Klimeška zápas CEV Challenge Cupu mezi PVK Olympem Praha a buď paradoxně s českým TJ Ostrava nebo rumunským C.S.M. Targoviste. Přesného soupeře Pražanek na Klimešce budeme znát ve středu 16. 10. 2024 ve večerních hodinách, kdy se hraje v Ostravě odvetné utkání, které určí postupujícího do další fáze soutěže a soka Olympu v mimořádném utkání Evropského poháru v Kutné Hoře.

Prostředí mezinárodního zápasu Olymp i diváci na Klimešce znají, loni v listopadu si Olymp vybral Klimešku pro osmifinále stejné soutěže  s francouzským Neptunes Nantes.

Pokud by Olymp vyhrál i druhý zápas v Ostravě nebo v Rumunsku, čekal by jej postup mezi 16 nejlepších týmů Challenge Cupu a je pravděpodobné, že by se i další zápas tohoto prestižního Evropského poháru hrál na Klimešce!

Další dvě utkání budou opět v rámci české volejbalové extraligy žen. Nejprve to bude souboj s Olomoucí ve čtvrtek 5. 12. rovněž od 17:00 a v rámci vánočního minikempu pražských volejbalistek na Klimešce se odehraje v Kutné Hoře i předposlední zápas Olympu v roce 2024, v sobotu 28.12 vyzve v Kutné Hoře tým ze Šternberka (17:00).

Michal Vavák, snímky ze zápasu Olymp vs. Nantes z listopadu 2023 a také z mezinárodního kempu Olympu na Klimešce se Schwerinem

 

Zavřít menu