Ve třetím kole letošního ročníku Žákovské ligy skončila cesta našeho týmu starších žáků, postup mezi nejlepších šestnáct týmů z Českérepubliky je určitě úspěchem. Podařilo se zopakovat dosud nejlepší umístění v této soutěži ze sezóny 2008/2009. ……………………………………………

 

Tým starších žáků oddílu házené TJ Sparta Kutná Hora se v neděli 3.března 2013 zúčastnil třetího kola zimní Žákovské ligy, do kterého se probojoval z jedné se čtyř pětičlenných skupin kola druhého. V něm startovalo 20 nejlepších týmů této věkové kategorie z celé republiky, v tomto kole třetím již pouze 16 nejlepších. A v něm byly týmy rozděleny opět do 4 skupin, tentokrát po 4 účastnících. V každé skupině se hraje systémem každý s každým a do čtvrtého kola postupují první tři týmy – týmy z posledních 4.míst z každé skupiny v soutěži končí.

Tým starších žáků Sparty tedy čekala v neděli ve sportovní hale ve Strakonicích tři utkání s velmi silnými soupeři – na úvod velký favorit TALENT Plzeň, dále podobně silné HC Zubří a na závěr domácí HBC Strakonice. Hrálo se systémem každý s každým, hrací doba byla 2×20 minut.

A v této konkurenci již mladý kutnohorský tým moc šancí na úspěch neměl. Na úvod prohrál vysoko s Plzní, poté obdobně se Zubřím a v závěrečném utkání také se Strakonicemi. Toto utkání se sice zdálo jako případný klíč k postupu, tým Strakonice však v domácím prostředí využil svých předností a jasným vítězstvím rozhodl o svém postupu. Tým starších žáků SPARTY tak v této skupině skončil na posledním 4.místě a v soutěži končí.

Přesto je letošní účast mezi nejlepší „šestnáctkou“ velkým úspěchem tohoto kolektivu a je to zároveň zopakování nejlepšího kutnohorského umístění v historii této populární soutěže /v sezóně 2008/2009 se podobný úspěch podařil týmu, vedenému trenérem Jiřím Hasalou /.

Petr Vobořil, oddíl házené TJ Sparta Kutná Hora

.

Zavřít menu