T. J. Sokol kromě všestrannosti nabízí i cvičení jógy, bouldering, silový trojboj či karate a basketbal

Tělocvičná jednota Sokol nabízí nejen cvičení všestrannosti, ale i jógu, bouldering a silový trojboj. Působí při ní také oddíl basketbalu a karate nebo si lidé mohou přijít zahrát badminton.

V T. J. Sokol Kutná Hora může sportovat opravdu každý. „Ať je vám dvacet nebo šedesát, ať jste aktivní sportovec nebo jen rádi chodíte na vycházky, ať uděláte deset shybů najednou nebo se sotva ohnete ke špičkám, v Sokole si můžete zacvičit a najít partu kamarádů,“ říká Pavlína Šimůnková, starostka T. J. Sokol Kutná Hora.

Všestrannost cvičitelé rozdělili do několika kategorií – předškoláci a minižáci cvičí pod dohledem Pavlíny Faltýnové, rodiče a děti cvičí s Janou Jirsovou, Karolínou Solovov, Janou Šimůnkovou a starostkou jednoty Pavlínou Šimůnkovou.

Ženy chodí cvičit spolu s Janou Dubovou, Petrou Koudelkovou, Lenkou Kohoutkovou, Bohuslavou Janouškovou a s náčelnicí Mirkou Novákovou. Cvičení jógy vede Linda Živnůstková.

S Václavem Kolářem zájemci mohou vyzkoušet bouldering, s Denisou Madzurovou silový trojboj a s Petrem Horáčkem karate. Náčelníkem kutnohorského Sokola se stal po Františku Novákovi v letošním roce Libor David, který vede cvičení mužů.

„V kutnohorském Sokole, stejně jako v jiných sportovních organizacích, stále řešíme nedostatek peněz na provoz, ale hlavně na údržbu a investice do sokoloven. Naše situace se výrazně zlepšila díky Městu Kutná Hora a Národní sportovní agentuře, nicméně stále si nemůžeme dovolit investiční akce.

Trápí mě odliv členů za posledních deset let a zatím se mi ho nepodařilo zastavit. Senioři bohužel umírají, či již nemají energii na aktivní zapojení do činnosti a dospělí v produktivním věku se bohužel do Sokola nehrnou. V tomto směru se nám nepodařilo, doufám, že zatím, ukázat náš Sokol atraktivní pro lidi středního věku. Věřím ale, že se povědomí o kutnohorském Sokole mezi obyvateli města za poslední roky zlepšilo, minimálně v souvislosti s cvičením malých dětí,“ svěřila se starostka TJ Sokol Kutná Hora Pavlína Šimůnková.

Rozpis jednotlivých tréninků a další informace naleznete na www.sokolkh.cz. 

Dora Procházková

Zavřít menu