V říjnu na Klimešce nejen významný mezinárodní kemp volejbalistek
Hráčky Olympu Praha na Klimešce v rámci tréninkového kempu na Klimešce v červnu 2024 s italským trenérem Robertem Farinellim

Zajímavý sportovní program v kutnohorské sportovní hale začne hned první víkend, kdy v termínu 3.-6.10 na tréninkové hale vypukne mimořádné mezinárodní soustředění mladých volejbalistek za účasti nadějných hráček z extraligového pražského Olympu a německého SSC Palmberg Schwerin, týmu hrající nejvyšší německou volejbalovou soutěž žen. Od čtvrtka do neděle je na programu několik společných tréninků včetně přátelských utkání různých věkových výběrů, ale nechybí ani kulturní program pro zahraniční tým v podobě prohlídky historického centra. Mezi pozvanými trenéry figuruje mj. Davide Carli, bývalý špičkový italský hráč a kouč, který se muže se Schwerinem pyšnit titulem z německé ženské Bundesligy.

Sobota 5.10. nabídne hlavní hala soutěž Kutnohorský pohár ICN v akrobacii dětí a mládeže pod patronátem domácího Fitstudia Jitky Brachovcové.

Na Klimešce během října uvidíme mistrovské zápasy kutnohorských oddílů v divizi (florbalisté FBC – 6.10. od 18 proti Jihlavě) a 20.10. od 18 proti Hodonicím) nebo v druhé lize mladšího dorostu (házenkáři TJ Sparta – 6.10. od 16 proti Úvalům a 20.10. od 15 proti Strakonicím).

Poprvé v historii házenkářského klubu TJ Sparta Kutná Hora se muži probojovali do 3.kola Českého poháru, ve středu 9.10.2024 od 19:00 je čeká druholigový Mělník.

Po delší době se na Klimešku vrací vrcholový sport hendikepovaných, o víkendu 19.-20.10. hostíme další kolo Národní ligy ragbistů na vozíku.

Sportovní akcí republikového charakteru bude také Kolínský pohár ve twirlingu v neděli 27.10.

I měsíc říjen bude na Klimešce plodný co se týče sportovních pobytů. Přivítáme basketbalovou reprezentaci žen do 17 let (7.-9.10.) nebo rovnou dvakrát ženskou volejbalovou reprezentaci U18 a U20 (7.-9.10. a 17.-20.10.). Dva na sebe navazující kempy obsadí Klimešku během podzimních prázdnin, dorazí dívčí volejbalové Naděje (24.-27.10.) a i Naděje chlapecké (27.-30.10.).

Státní svátek 28.10. si Volejbalová akademie vybrala pro svůj další tematický odborný seminář s tématem Od házení ke smečování.

Více na sportovnihala.kutnahora.cz a FB Klimešky.

Michal Vavák

 

Zavřít menu