V sobotu 26. ledna 2013 se uskutečnilo v Benešově mistrovství jednotlivců Středočeského krajského kuželkářského svazu (SKKS) v kategorii žákyň a žáků, kteří bojovali o titul v disciplíně 100 hodů sdružených. Z tohoto mistrovství si žáci kutnohorské Sparty přivezli dvě medaile.

 

V kategorii žáků zvítězil a titul „Mistr Středočeského kraje 2013“ získal suverénně Vojtěch Kosina výkonem 452 poražených kuželek. Tím si vybojoval právo účasti na MČR v Horním Benešově. Na druhém místě se umístil další kutnohorský Sparťan Kryštof Hartman za 434 kuželek, na třetím místě se umístil Matěj Vondráček z SK Kosmonosy, který dosáhl výkonu 412 poražených kuželek.
Mezi žákyněmi kralovala děvčata z SK Kosmonosy, první byla Karolína Kovaříková výkonem 423 kuželek, druhá Tereza Chlumská výkonem 403 kuželek a třetí Sára Plačková ze Sokola Kolín 392 kuželek. TJ Sparta Kutná Hora neměla v této kategorii zastoupení.

Mistrovství SKKS jednotlivců 2013 – junioři

Na kuželně v Kosmonosích bojovali ve stejném čase junioři v kategorii 120 hodů sdružených. V kategorii juniorů zvítězil Martin Schejbal z KK SDS Sadská výkonem 549 kuželek, o pouhé tři kuželky méně shodil stříbrný kutnohorský Leoš Vobořil (546), bronzovou medaili si vybojoval Tomáš Čožík ze Sokola Benešov za výkon 535 kuželek. Všichni tři medailisté mají právo bojovat na MČR v květnu v Českých Velenicích. V kategorii juniorek zvítězila Nikol Plačková ze Sokola Kolín výkonem 538 kuželek, druhá Jana Abrahámová ze Sokola Červené Pečky porazila 511 kuželek a třetí domácí hráčka Marcela Rajtarová z KK Akuma Kosmonosy 471 kuželek. První dvě dráčky postupují na MČR do Přerova. Kutnohoráci neměli v této kategorii zastoupení.

Autor: Jiří Halfar, předseda oddílu kuželek TJ Sparta Kutná Hora

Nebyly nalezeny žádné obrázky

Zavřít menu