Další humanitární pomoc z Kutné Hory zamířila včera v noci do partnerského města Kamence Podolského

Další humanitární pomoc z Kutné Hory zamířila včera 12. dubna v pozdních večerních hodinách do Kamence Podolského na Ukrajině. Jelikož by rozměrný kamion měl problémy vytočit se uličkami až ke kutnohorské sportovní hale Bios, kde byla sbírka soustředěna, odstaven byl nedaleko bývalé cihelny. Z haly Bios bylo nutné materiál připravit k převozu a dovézt na místo menšími auty. Do pomoci se tak znovu zapojili spolu s pracovníky úřadu a jejich rodinnými příslušníky, správcem haly, i dobrovolní hasiči z Malína.

Veřejnou sbírku vyhlásilo město po online schůzce s Michajlem Positkem, starostou Kamence podolského, která se uskutečnila 7. dubna při pravidelné ranní schůzce vedení města s vedoucími některých odborů, kteří řeší aktuální potřeby pomoci občanům, kteří nalezli úkryt před válkou právě v Kutné Hoře. Do Kamence Podolského kamion veze z Kutné Hory dle aktuálních potřeb především ošacení, ale i potraviny a kosmetické potřeby. Děkujeme všem, kdo sbírku podpořili a podíleli se na ni.

Sbírka v hale Bios tak byla ukončena. Oblečení ukrajinským občanům vydává od 11. 4. charitní šatník v Tylově ulici 388 v centru města Kutná Hora. Otevírací dobu a další informace naleznete na webových stránkách Oblastní charity Kutná Hora.

pra

Zavřít menu