Další odběrové místo na testování COVID-19 je od dnešního rána otevřeno u zimního stadionu v Kutné Hoře

Další odběrové místo pro antigenní a PCR testy v Kutné Hoře dnes ráno zahájilo provoz. Umístěno je na parkovišti před zimním stadionem. Provoz bude ve všední dny od 8 do 14 hodin a zajišťovat ho budou zdravotní sestry a lékař. „Zájemci se k odběru mohou registrovat na www.citylab.cz kliknutím na odkaz „další doplněné termíny Covid 19“. Od prvního dubna bude spuštěn kompletně nový objednávací kalendář, kde už bude rezervace pouze přes odkaz „Covid – 19 rezervace“, konstatoval Václav Birnbaum, obchodní ředitel Citylab spol. s r.o.

Antigenní testy v novém odběrovém místě může podle slov Václava Birnbauma zdarma podstoupit každý občan, který je zdravotně pojištěn v ČR, a to jednou za tři dny. Výsledek antigenního testu se dotyčný dozví po čtvrthodinovém čekání na místě. Výsledky jsou rozesílány i formou sms a zakódované e-mailové zprávy (přístupové heslo obdrží pacient formou sms zprávy).

PCR testy, pokud jsou indikovány lékařem, jsou také hrazeny ze zdravotního pojištění. Výsledek je rozesílán elektronicky. Pro samoplátce, kteří potřebují absolvovat PCR testy před odjezdem do zahraničí, je cena 1510 korun.

„Město využilo nabídky firmy Citylab a zřídilo odběrové místo pro antigenní a PCR testy na parkovišti před zimním stadionem v Kutné Hoře,“ řekl starosta města Josef Viktora (ANO), který byl dnes ráno přítomen zahájení provozu nového odběrového místa a doplnil, že tímto krokem by mělo dojít k odlehčení přetíženého odběrového místa v kutnohorské nemocnici.

M. Pravdová

Zavřít menu