Do projektu Panuj Hoře zaslali občané 15 návrhů, většina z nich se týká dětských hřišť

Kutnohorská radnice i v letošním roce nabídla občanům příležitost ovlivnit rozvoj města. Návrhy na zlepšení veřejného prostoru bylo možné podávat do 29. února. Jak uvedl Jiří Jirout z technického oddělení, v řádném termínu město obdrželo celkem patnáct projektů od 12 navrhovatelů a většina z nich se věnuje dětským hřištím.

„V březnu se sejde pracovní skupina, která posoudí realizovatelnost předložených návrhů a následně budou pozváni jejich předkladatelé k veřejné prezentaci,“ konstatovala Kateřina Špalková, místostarostka Kutné Hory a doplnila, že poté, stejně jako v předchozích letech, budou moci občané podpořit projekty svými hlasy. O termínu a způsobu hlasování bude město informovat aktuálně prostřednictvím webových stránek, facebooku a mobilním rozhlasem. Projekty, které získají největší podporu veřejnosti, si mezi sebou rozdělí částku jednoho milionu korun vyčleněného pro tyto účely z rozpočtu města.

Projekt je unikátní v tom, že se pod záštitou městského úřadu podílejí na organizaci i žáci kutnohorských gymnázií.

V rámci projektu Panuj Hoře 2023 město zakoupilo seniorské lavičky na sídlišti Šipší, ty budou v jarních měsících nainstalovány, v Poličanech mají venkovní stůl pro stolní tenis na hřišti, na Žižkově ve sportovním areálu Olympie mají novou dopadovou plochu pod workoutovou sestavou, v Malíně u sokolovny byl doplněn na dětské hřiště další herní prvek a u areálu fotbalového hřiště na Kaňku přibyla hrací sestava se skluzavkou.

Více na webu Kutnohorských listů ZDE.

Monika Pravdová

 

Zavřít menu