Dva mandáty v zastupitelstvu dostalo pět politických uskupení, čekají na oslovení „hlavních hráčů”

Do nového zastupitelstva usednou kandidáti z celkem devíti politických uskupení. Se dvěma mandáty disponuje Alternativa pro Vás, Česká pirátská strana, místní sdružení lidovců, Kutnohorská změna a komunisté.

Komunisté jsou s výsledky poměrně spokojeni. „Naším cílem bylo obhájit dva mandáty, to se nám podařilo. Upřímně jsem ale doufal ve tři. Ale výsledek je to dobrý, vzhledem k dlouhodobému a těžkému prosazování levice v našem městě. Čekáme na případné oslovení, máme zájem spolupracovat se všemi. Nehrajeme na to s kým ano a s kým ne. Chceme fungovat hlavně jako celek,” řekl Jan Klán a zdůraznil: „Ještě mi dovolte poděkovat všem voličům. Volební účast teď byla trochu vyšší. Při volbách jde hlavně o lidi, o to, jak město dále nasměrují.”

Dva mandáty obhájila Alternativa pro Vás. „Chtěli jsme mít minimálně dvě křesla, povedlo se. Je to známka toho, že s kolegy odvádíme pro Kutnou Horu dobrou práci. V zastupitelstvu máme dva velmi schopné pány, jsem rád, že budou součástí dalšího období. Naším dlouhodobým cílem je vytvoření a spolupráce na tvorbě co nejširší koalice. Slabá volební účast mě samozřejmě mrzí. Mnoho lidí moc nezajímá co se děje, to je první skupina lidí, druhá je znechucená nejrůznějším politikařením, jež se ve městě v uplynulých letech dělo,” zhodnotil Tomáš Morawski, předseda Alternativy pro Vás.

Úplným nováčkem jsou Piráti. Na radnici za ně usedne Štěpán Drtina a Vít Šnajdr. „Cokoli nad dva mandáty by pro nás byl velký úspěch. Já osobně čekal třeba desetiprocentní podporu. I tak ale odcházím spokojený. Budeme noví, těším se na nové příležitosti a práci. Věřím, že v příštích volbách posílíme,” řekl lídr Pirátů Štěpán Drtina.

Jakub Skyva

Napsali jsme:

VOLBY 2018: Hlasy sečteny, kdo usedne v novém zastupitelstvu?

Vítězem voleb je Martin Starý a jeho tým, uskupení STAN a Šance pro Kutnou Horu oslabilo

Do zastupitelstva se vrátí ODS, preference u Hnutí ANO se příliš nezměnily

 

Zavřít menu