Festival Creepy Teepee se vrátí do Voršilského kláštera

Už jedenáctý ročník festivalu současné alternativní hudby CREEPY TEEPEE se odehraje v Kutné Hoře – tentokrát od pátku 12. července do neděle 14. července. Hlavní program budou moci návštěvníci vidět, slyšet a na vlastní kůži zažít v zahradě církevního gymnázia v bývalém klášteře Voršilek.

Prostory gymnázia jsou sice až čtvrtou lokací, ve které se během své desetileté historie festival ocitnul, loňský ročník ale potvrdil, že konečně tou nejvhodnější. Spojení multižánrového hudebního programu od taneční elektroniky přes hlučné kytary po akustické experimenty s barokní architekturou ladí výtečně. Akce, původně nastartovaná jako součást oslav znovuotevření GASK v roce 2009, se postupně stala svébytnou hudební událostí vyvolávající očekávání jak domácích, tak zahraniÄ n&iacut e;ch fanoušků. Vlivný americký hudební magazín Pitchfork jej letos dokonce zařadil mezi očekávaných „20 nejlepších akcí léta“ (viz článek: https://pitchfork.com/thepitch/the-20-best-festivals-of-the-summer/

Vstupenky na letošní Creepy Teepee jsou k dostání v předprodejních vlnách na Goout.cz. Pro podrobnější informace o předprodeji i o akci samotné doporučujeme sledovat facebookovou stránku festivalu https://www.facebook.com/creepyteepeefestival/ a web www.creepyteepee.org.

tz

Zavřít menu