Informační centrum města Kutné Hory je třetím nejoblíbenějším turistickým informačním centrem Středočeského kraje

V anketě Informační centrum roku v daném kraji se kutnohorské „íčko“ z celkového počtu 60 certifikovaných informačních center ve Středočeském kraji umístilo na 3. místě. Martina Bucifal, vedoucí oddělení informačních center a Spolkového domu, převzala 14.  října diplom na členském fóru A.T.I.C. ČR ve Žďáru nad Sázavou.

Vyhlašovatelem ankety Oblíbené informační centrum roku je Asociace turistických informačních center ve spolupráci s vydavatelstvím KAM po česku. Kutnohorské informační centrum se této soutěže účastní již od roku 2017 a v silné konkurenci se umísťuje na třech prvních příčkách. Tou nejvyšší bylo oceněno v roce 2018 a následně v roce 2020. Poslat hlas jednomu z více než 490 certifikovaných turistických informačních center mohli nejen návštěvníci od 21. června do 31. srpna 2022. Tým kutnohorských íčkařů děkuje všem za podporu a zaslané hlasy.

Informační centrum sídlí po dobu rekonstrukce Sankturinovského domu na adrese Kollárova 589. Pracovníci informačního centra poskytují kompletní informační servis: informace o památkových objektech (otevírací době a výši vstupného), stravovacích a ubytovacích zařízeních, kulturních akcích, autobusových a vlakových spojích – a to ve 3 světových jazycích. Zájemcům doporučují tipy na výlety a procházky ve městě a okolí. IC provozuje také půjčovnu kol. V nabídce mají rozmanitý sortiment suvenýrů, dárkových balíčků, regionálních produktů, map, pohlednic, poštovních známek, publikací, turistických vizitek a známek. V IC zajišťují prodej vstupenek v sítích Ticketportal, Ticketstream, Colosseum, dále do Městského Tylova divadla, kina Modrý kříž a další předprodeje na regionální akce. Do městského zpravodaje Kutnohorské listy připravují pracovníci IC kompletní přehled kulturních akcí. Návštěvníci mají možnost využití počítače s internetovým připojením. Mezi další služby IC patří laminace, kroužková vazba, kopie a tisk – černobíle i barevně, fax, scan.

pra

Zavřít menu