Kutnohorská nemocnice se dočká zateplení budov, fasády a výměny oken

Plánované zateplení budov v areálu kutnohorské nemocnice začíná pomalu nabírat reálnou podobu. Výběrové řízení na dodavatele akce trvalo celý rok. Zvítězila firma Advance Energo a. s. V pondělí 11. října se v areálu nemocnice uskutečnilo první setkání týmu, který bude na projektu spolupracovat.

Schůzky se účastnili zástupci Stč. kraje, firmy Advance Energo a. s., zástupci Oblastní nemocnice Kolín, a. s., pracoviště Kutná Hora. Na jednání byl přizván i architekt města Kutné Hory. Tématy setkání byly harmonogram příprav a zpracování projektové dokumentace ke stavebnímu povolení.

„Zateplení a výměna oken se týká hlavního pavilonu, LDN, budovy patologie, technického oddělení, dětské skupiny a vrátnice. Zároveň bude realizována změna technologie vytápění, kdy stávající plynové kotle na výrobu páry budou nahrazeny teplovodními plynovými kotli a celý systém se změní na teplovodní. Vše je plánováno v rámci projektu EPC, tedy Energy Performace Contracting, kdy zákazník splácí projekt až z vytvořených úspor,“ uvedla Lenka Svobodová, vedoucí technického oddělení kutnohorské nemocnice, a doplnila, že projekt se uskuteční na základě návrhu Krajského úřadu Středočeského kraje, který je vlastníkem uvedených budov a celou akci bude i řídit.

Zateplení fasády a výměna oken nemocnice přispějí ke zvýšení komfortu hospitalizovaných pacientů, ke snížení nákladů na energetického hospodářství nemocnice. Celkové předpokládané náklady na zateplení objektů se pohybují kolem 60 milionů korun hrazených středočeským krajem a dotací z evropských fondů. O celé akci budeme průběžně informovat.

pra

Foto ze schůzky týmu: zdroj – nemKH

Zavřít menu