Kutnohorská nemocnice se dočkala modernizace výtahů v lůžkovém pavilonu
Na snímku v nové výtahové kabině lůžkového oddělení kutnohorské nemocnice Petr Podlesný, jednatel společnosti Výtahy Podlesný

Modernizace tří již nevyhovujících výtahů v hlavním pavilonu kutnohorské nemocnice přispěje ke zvýšení komfortu pacientů i pracovníku nemocnice. Firma, která měla práce původně realizovat, nedodržela stanovené termíny a byla odvolána. Práce nyní zajišťuje společnost Výtahy Podlesný, která dokončila výměnu prvního ze tří výtahů k 28. dubnu, tedy s dvoutýdenním předstihem. Podle smlouvy má být výměna všech tří výtahů dokončena během sedmi měsíců.

Původní lůžkový výtah umístěný po pravé straně vstupní haly lůžkového oddělení z hlediska bezpečnosti již neodpovídal současným normám. Byl nahrazen moderním výtahem v nerezovém provedení, s automatickým otevíráním dveří. Nosnost výtahu je 1250 kilogramů. Jeho parametry odpovídají a splňují požadavky pro evakuaci osob. „Na rozdíl od původního, který měl rychlost 0,63 m/s, dosahuje rychlosti 1m/s. V případě poruchy, uvíznutí osob v kabině, má oproti původnímu k dispozici přímé spojení s dispečinkem,“ uvedl Petr Podlesný, jednatel společnosti Výtahy Podlesný s.r.o. Stejně tak tomu bude i u dalších dvou výtahů, které se dočkají po 40 letech výměny.

Dnes pracovníci firmy Výtahy Podlesný zahájí demontáž výtahu na protější straně vestibulu u schodiště. Po nezbytných přípravách a úpravách by montáž nového zařízení měla být zahájena v průběhu dvou týdnů. „Tento lůžkový výtah bude mít nosnost 1600 kilogramů. Interiér výtahu bude bílý se stříbrnými pavučinkami a dveře v nerezovém provedení,“ podotkl Petr Podlesný s tím, že třetím výtahem, který se dočká modernizace, je osobní výtah o nosnosti 450 kg, který je umístěn v chodbě napravo od vstupu.

V plánu je zateplení fasády a výměna oken vybraných budov v areálu nemocnice. V květnu by měl být vybrán vítěz výběrového řízení.

Monika Pravdová

Zavřít menu