Město Kutná Hora dnes 7. dubna zahájilo distribuci dezinfekce občanům nad 70 let zdarma

Po zajištění základních ochranných pomůcek a dezinfekce pro pracovníky pečovatelské služby, městské policie, pracovníky sociálního odboru a dalších, kteří přicházejí do častého kontaktu s lidmi, město zajistilo dezinfekci pro seniory nad 70 let. Zdarma obdrží 500 ml bezoplachové dezinfekce na ruce Anticovid. Distribuci vedení města zajistilo od dnešního dopoledne pomocí dobrovolníků. Spolu s dobrovolnickým centrem Oblastní charity se do roznášky zapojí některé kutnohorské sportovní kluby, organizací a spolky.

Středočeský kraj přislíbil ORP Kutná Hora 2700 litrů dezinfekce, město další 2 tisíce dokoupilo

V minulém týdnu kutnohorská radnice obdržela další dodávku dezinfekce od Středočeského kraje a to barel o objemu 1 tisíc litru. Dezinfekci stáčí do plastových nádob pracovníci Technických služeb Kutná Hora. Celkem kraj pro celé ORP Kutná Hora přislíbil 2700 litrů dezinfekce. I když se to zdá jako velké množství, pokud by dezinfekce měla být rozdělena mezi obyvatele obcí ORP a občany Kutné Hory, vycházelo by na osobu pouhých 50 ml. Proto kutnohorská radnice zakoupila dalších 2 tisíce litrů dezinfekce od společnosti Ethanol Energy, z toho 500 litrů věnovala společnost městu zdarma.

Po zajištění dezinfekce seniorům nad 70 let zdarma bude přidělena i ostatním občanům

V současné době vedení města řeší možnosti, jakou formou nabídne dezinfekci i ostatním občanům. Zvažuje se výdej podle jmenných seznamů v jednotlivých obvodech v příslušných volebních místnostech v určitém množství zdarma. Nabízí se instalace prodejních automatů, kde by byla další dezinfekce k dispozici zájemcům za nákupní cenu. Výtěžek z prodeje bude využit na další nákup ochranných prostředků v boji proti šíření nákazy.

pra

 

Zavřít menu