Návštěva partnerského města a kongres cestovního ruchu
Stánek partnerských měst. Zleva místostarostka Mgr., Bc. Silvia Doušová, Kerstin Peters z marketingu a kultury města Bingenu, starosta Kutné Hory Ing. Josef Viktora, Kristýna Šimonová z oddělení cestovního ruchu a vnějších vztahů Kutné Hory.

Přesně před 10 lety 26.května 2012 byla podepsána deklarace o vzájemné spolupráci a partnerství mezi Kutnou Horou a německým městem Bingen am Rhein. V Bingenu v Rheintal Congress Centre se také zástupci města a cestovního ruchu ve dnech 18. – 20. května zúčastnili kongresu Back to Travel, jehož tématem byly situace a vývoj turismu po covidové pandemii. Město Kutná Hora se prezentovalo na stánku partnerských měst formou video projekce, nabídkou propagačních materiálů a drobných dárkových předmětů. Zájemci z řad veřejnosti i zúčastněných partnerských a destinačních subjektů se mohli informovat o zajímavostech z Kutné Hory a doporučeních na atraktivní místa k navštívení. Starosta Kutné Hory Ing. Josef Viktora (ANO 2011) a místostarostka Mgr., Bc. Silvia Doušová (STAN a Šance KH) byli mimo jiné pozváni k diskuzi s bingenským starostou Thomasem Feserem o partnerství obou měst a zúčastnili se setkání s asociací partnerských měst Twincities world tourism association. Výsledkem zahraniční návštěvy bylo upevnění pozice partnerských měst a nadějné rozšíření spolupráce.

Město Bingen am Rhein je součástí spolkové země Porýní-Falc a nachází  se na jižní hranicí „Údolí středního Horního Rýna“, které je zapsáno na Listinu kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Na kolonádě podél řeky Rýn se nachází alej partnerských měst, kde má své zastoupení i Kutná Hora v podobě altánku a vinné révy. Besídka svým tvarem odkazuje na architekturu nejslavnějších staveb v Kutné Hoře a vinná réva upomíná na dlouho tradici jejího pěstování.

 

Zavřít menu