O prominutí místních poplatků z pobytu a za užívání veřejného prostranství budou rozhodovat zastupitelé

Prominutí místních poplatků z pobytu bylo 10. června jedním z bodů jednání Rady města Kutné Hory. Kutnohorští radní navrhli a doporučili zastupitelům dát podnět správci poplatku k vydání rozhodnutí o prominutí poplatku z pobytu na období od 1. 7. 2020 do 30. 9. 2020.

Město v návaznosti na koronavirovou krizi již schválilo snížení nájemného o tři dvanáctiny z celkové částky nájmu v městských prostorách podnikatelům a drobným živnostníkům.

Kutnohorští radní také 27. května doporučili zastupitelům schválit obecně závaznou vyhlášku o místních poplatcích, která řeší osvobození podnikatelů v Kutné Hoře od platby místních poplatků za užívání veřejného prostranství, tedy umístění restauračních stolků a reklamních poutačů před jejich provozovnami a to v období od 1. června do 31. srpna 2020.

Jak připomenula místostarostka Silvia Doušová (STAN a Šance KH), pomoci místním provozovatelům restaurací, kaváren, barů, hospod a rychlých občerstvení by měla i účtenková soutěž s názvem Ochutnejte Kutnou Horu a vyhrajte, která bude probíhat od 20. června do 20. září. Více informací k tomu bude zveřejněné před zahájením soutěže.

pra

 

Zavřít menu