Obrazem: Nový školní rok byl zahájen, prvňáčky na ZŠ Jana Palacha přivítal i starosta města Josef Viktora
Foto: ZŠ J. Palacha

Slavnostního zahájení školního roku v ZŠ Jana Palacha a přivítání prvňáčků se 1. září účastnil starosta města Josef Viktora, který popřál dětem i učitelům hodně štěstí. „Čeká vás deset měsíců práce a poznávání nových věcí. Přeji vám, aby se vám ve škole líbilo,“ řekl starosta Josef Viktora.

V letošním školním roce v ZŠ Jana Palacha je ve třech třídách celkem 61 prvňáčku. Letošní školní rok je z důvodu nestálé epidemiologické situace jiný, než ty ostatní. Škola řídí podle manuálu vydaného ministerstvem školství. „Je zvýšená dezinfekce prostor školy. Používání roušek a štítů je na základě dobrovolnosti. Zrušili jsme kroužky, kde docházelo k setkávání dětí z různých ročníků. V letošním roce se neuskuteční ani tradiční školní akademie v divadle,“ konstatovala ředitelka školy Jaroslava Drabešová s tím, že veškeré aktivity budou uzpůsobeny a pořádány tak, aby nedocházelo k setkávání dětí z různých tříd.

Slavnostně zahájili školní rok také v ZŠ Žižkov. „Nastoupilo 72 dětí, jsou rozděleny ve třech prvních třídách. Paní učitelky se na děti už moc těšily. Věříme, že se dětem bude ve škole líbit, do práce se pustí s chutí a radostí, najdou si nové kamarády a poznají soustu nového,“ řeka Jana Nedvědová, zástupkně ředitelky školy a doplnila, že přijatá opatření mají hlavní myšlenku – minimalizovat prolínání dětí mezi třídami a ročníky na nezbytné minimum. V ZŠ

V ZŠ T. G. Masaryka přivítali v první školní den ve dvou třídách celkem 51 prvňáčků. „I přes mimořádná hygienická opatření jsme umožnili rodičům prvňáčků přítomnost s jejich dětmi ve třídách, doporučili jsme jim použití roušek, ostatní rodiče jsme požádali, aby do školy vstupovali jen ve výjimečných případech a doprovod starších dětí již vynechali a čekali na školním dvoře,“ uvedla Zdenka Mačinová, ředitelka  ZŠ T. G. Masaryka.

Děkujeme školám za fotografie. Přejeme všem dětem i učitelům a rodičům úspěšné vykročení do nového školního roku a doufáme, že epidemiologická situace se ustálí a nebude vyžadovat další mimořádná opatření.

pra

Zavřít menu