Po uvolnění restrikcí jsou připraveni obnovit provoz v bazénu, v dubnu plánují zahájit přípravu venkovní plovárny na sezonu

Jako by se v kutnohorském plaveckém bazénu zastavil čas. Uzavřený je již téměř rok. „Jsme rádi, že alespoň přes léto jsme mohli provozovat venkovní aquapark,“ uvedl Zdeněk Hadrovský, vedoucí plaveckého bazénu TJ Sparta Kutná Hora.

Ztichlé prostory prostupuje typická vůně chlorované vody, bazény zůstávají napuštěny vodou. „Kdybychom je vypustili a odlehčili vany, budova by začala pracovat a docházelo by k nechtěným důsledkům jako praskání zdí a podobně,“ vysvětlil Zdeněk Hadrovský. Voda v bazénech cirkuluje, upravují ji chemicky, jen ji nepřihřívají. „Je to nejlepší řešení v době odsávky. Doufáme, že bazén budeme moci znovu otevřít,“ doplnil vedoucí bazénu. Po uvolnění restrikcí, provedení nezbytných vzorků vody, úklidu a ohřátí vody jsou připraveni obnovit provoz do deseti dnů.

Protože se pomalu blíží také zahájení nové sezony venkovní plovárny, v průběhu dubna plánují zahájit úpravu a úklid zelených ploch a vyčištění venkovních bazénů.

pra

Zavřít menu