Jana Petříková z Domova Barbora Kutná Hora byla vybrána komisí do užšího výběru Národní ceny sociálních služeb – Pečovatel/ka roku 2013 v kategorii „Cena veřejnosti“. Toto celostátní ocenění udělují Diakonie ČCE a Asociace poskytovatelů sociálních  služeb České republiky. ………………………………………….

Domov Barbora se o cenu v soutěži neuchází poprvé, v loňském roce získala v rámci tohoto prestižního ocenění čestné uznání Miloslava Nevolová, pedagožka volného času z kutnohorského zařízení.
Cílem je zviditelnit a ocenit práci jednotlivců – pracovníků sociálních služeb, zvýšit prestiž a společenské uznání těchto profesí. Účelem je podpora pozitivní motivace zaměstnanců v tomto nelehkém povolání a jejich prostřednictvím pak rozvoj a zvyšování kvality sociálních služeb v České republice.  Hlavní kritériem soutěže je nadstandardní, inovativní či výjimečný přístup v každodenní praxi poskytování sociální služby nebo dlouhodobá, mimořádně kvalitně, obětavě a zodpovědně vykonávaná práce. Nominovaný musí být zaměstnancem v zařízení, instituci, organizaci nebo jiném subjektu a délka jeho praxe v sociálních službách musí být minimálně tři roky.

Letos nominovaná Jana Petříková pracuje v sociálních službách už třináct let.
„K této práci jsem se dostala úplně náhodou, zásluhou své nynější kolegyně, která mi o možnosti pracovat v oblasti sociálních služeb dala vědět. O práci v sociální sféře jsem tehdy netušila nic, problematiku zdravotního a mentálního postižení jsem znala pouze z televize, takže jsem byla „pole neorané“. Přiznávám, že první dny nebyly vůbec lehké, měla jsem i „zaječí“ úmysly, ale vždy se našlo nějaké plus, pro které si člověk řekl, že to ještě zkusí. A tak plynuly týdny a měsíce a já zjistila, že by to mohlo být to pravé ořechové, co by mě bavilo a zajímalo,“ vzpomíná kutnohorská pečovatelka.
Více o Janě Petříkové se dočtete na webových stránkách, kde můžete zároveň zaměstnankyni Domova Barbora podpořit i svým hlasem. Hlasovat můžete do 30. listopadu 2013.

(tz)

.

.

Zavřít menu