Princ Philip v Krásném městě

Koncem června vyšlo letošní druhé číslo čtvrtletníku Krásné město. Jeho hlavním tématem je připomínka návštěvy britského prince Philipa (1921–2021) v Kutné Hoře v březnu 1996. Návštěvu podrobně popisuje Karel Kropáček a na setkání s Jeho královskou Výsostí vzpomínají Ivo Šanc, Eva Hnátková nebo Alena Vostárková (Záklasníková). Jejich příspěvky doplňuje série fotografií, které pořídila Jarmila Valoušková.

Nové číslo časopisu také představuje virtuální výstavu „Bruslení na ledu i na parketu“, připravenou Českým muzeem stříbra. Následuje popis nových názvů ulic v městské části Kaňk, jak je předložil tamní osadní výbor v čele s Maxem Kubátem a jak je nyní schválilo městské zastupitelstvo. Krásné město rovněž informuje o čtveřici zajímavých rozhovorů, které byly v režii Moniky Pravdové ml. natočeny k výročí zápisu Kutné Hory na Seznam UNESCO. Tradiční závěrečná rubrika „Kronika“ shrnuje společenské a kulturní události Kutné Hory posledních měsíců.

Časopis vydávaný Městským úřadem Kutná Hora si můžete koupit v obou místních knihkupectvích Kosmas nebo v Dačického domě.

Lukáš Provaz, vedoucí redaktor KM

Zavřít menu