Ředitelství silnic a dálnic zprovoznilo obchvat obce Církvice na silnici I/38

Ředitelství silnic a dálnic 25. října zprovoznilo obchvat obce Církvice na silnici I/38. Součástí stavby byly mimo jiné tři mosty, jedna mimoúrovňová křižovatka a tři protihlukové stěny. Během výstavby musela být provedena také přeložka ropovodu Družba.

„Nová čtyřkilometrová přeložka u obce Církvice je další z řady staveb, jejímž cílem bylo zvýšení bezpečnosti a plynulosti dopravy na významném silničním tahu  I/38. Díky odklonu tranzitní dopravy se v Církvicích výrazně zlepší dopravní situace i životní prostředí,“ uvedl při zprovoznění stavby generální ředitel ŘSD Radek Mátl a doplnil, že v následujících letech na stavbu naváže přeložka Malín – Kuchyňka, kde aktuálně ŘSD dokončuje výkupy pozemků a připravuje podání žádosti o stavební povolení.

Silnice I/38 je důležitou silniční spojkou České republiky ve směru severozápad – jihovýchod. Vnitrostátně umožňuje propojení severočeského, středočeského a  jihomoravského regionu a  její význam pro mezistátní dopravu je zřejmý i  z  jejího napojení na rakouskou silniční síť na hraničním přechodu Hatě u Znojma. Od dálnice D1 je silnice I/38 rovněž součástí mezinárodní evropské sítě komunikací pod označením E59.

tz, red. Zdroj foto: www.rsd.cz

Psali jsme:

Zavřít menu