Součástí revitalizace hřbitova je i odvodnění cest, z důvodu výkopových prací dbejte prosím zvýšené opatrnosti

Z důvodu výkopových prací pro odvodnění cest a rozmáčenému terénu jsou některé cesty na hřbitově Všech svatých v České ulici rozblácené a pohyb na nich je ztížený. Dbejte prosím zvýšené opatrnosti.

Odvodnění cest a pokládka dešťové kanalizace je spolu s vybudování retenčních nádrží součástí rozsáhlého projektu revitalizace hřbitova Všech svatých v České ulici, která postupuje po etapách od roku 2016. Dešťové vody budou z areálu hřbitova svedeny do retenčních nádrží a přispějí k zadržování vody v krajině. „Voda bude využívána  pro závlahu zeleně ve městě, na hřbitově a nebo se prostě vsákne do spodních vod,“ vysvětlil Jiří Janál, vedoucí odboru investic a doplnil, že město na tento projekt získalo dotaci z operačního programu ŽP ve výši téměř 3 miliony korun. Práce pro město provádí Technické služby Kutná Hora.

„Abychom nepoškodili kořeny stromů, nelze pro výkopové práce použít bagr, ale je nutné je provádět ručně,“ konstatoval jednatel Technických služeb Jan Jäger a požádal občany o trpělivost a zvýšenou opatrnost při návštěvě hřbitova. Jak uvedl, práce budou pokračovat v jarních měsících v závislosti na přízni počasí. Termín dokončení revitalizace hřbitova je srpen 2021.

pra, foto jk

Zavřít menu