Velká pátrací hra pro děti, mládež, ale i dospělé, kteří si ještě nezapomněli hrát, je znovu tady. Rychlé šípy, Mirek Dušín, Jarka Metelka, Jindra Hojer, Červenáček a Rychlonožka, se v závěru letošního roku vypraví již potřetí do Kutné Hory. Podaří se vám je najít? …………………………………………….

Velká pátrací hra pro děti, mládež i dospělé se vrátí do města stříbra již potřetí. Legendární chlapecký klub z románů a komiksů spisovatele Jaroslava Foglara se v závěru roku 2013 vydá znovu na výpravu do Kutné Hory. Dokážete Rychlé šípy v Kutné Hoře objevit?
Princip hry je jednoduchý: kdesi uprostřed historické části města budou od 25. 11. do 13. 12. 2013 umístěny figuríny celé pětice chlapeckého klubu – Mirek Dušín, Jarka Metelka, Jindra Hojer, Červenáček a Rychlonožka. Figuríny podle komiksu, který kreslil Jan Fischer, jsou v životní velikosti a stojí na neznámém vyvýšeném místě – na balkóně, pavlači, střešním výklenku, ochozu a podobně. Figuríny jsou dobře viditelné přinejmenším z přilehlé ulice či náměstí, prostě běžně dostupného veřejného prostranství – jen je najít!

.
Rychlé šípy 2013

.
Úkolem pátračů je objevit místo s Rychlými šípy a vyfotografovat, nebo nakreslit jej. Obrázky s adresou nebo popisem místa, kde jsou figuríny umístěny, je třeba zaslat na adresu organizátorů hry nejpozději do 12. prosince, elektronicky na e-mail: jaroslav.foglar@email.cz nebo poštou na adresu: Ing. Hana Kaprálková, Hloušecká 22/117, 284 01 Kutná Hora.
Závěr hry se uskuteční v pátek 13. prosince 2013 od 17:00 hodin na náměstíčku poblíž vyhlídkové terasy u kostela sv. Jakuba. Všichni, kteří budou při hledání úspěšní, získají stylové suvenýry a tři vylosovaní pátrači ještě dárkový balíček. K akci bude rovněž vydána výroční turistická známka.

(tz)

.

Zavřít menu