Kvalitu výuky cizích jazyků na kutnohorském gymnáziu Jiřího Ortena potvrdili minulý týden studenti, kteří se účastnili regionálních kol jazykových olympiád. Svoje jazykové znalosti si ti nejlepší z nich poměří s kolegy z ostatních škol v celorepublikových finále. …………………………………………………………………………………….

Ve čtvrtek 21. března se studenti GJO zúčastnili regionálního kola olympiády z francouzštiny v Nymburce. Zaznamenali obrovský úspěch a to hlavně Karolína Lipská (V7A), která obsadila 1. místo v nejvyšší a zároveň nejpočetnější kategorii B2, a tím postoupila do celorepublikového finále. Dále pak Vlastislav Ryšavý (V5A), který soutěžil již v kategorii B1 a vybojoval krásné 2. místo. Úspěšně reprezentovaly rovněž Kristýna Uhrová (V4A), obsadila 4. místo v kategorii A2 a „benjamínek“ Eliška Holubová (V3A), která se učí francouzštinu teprve od září, ta obsadila 6. místo v kategorii A1.

Zdatně si vedli kutnohorští studenti také na olympiádě z německého jazyka. V krajském kole se ve svých kategoriích na dvou prvních místech umístily Julia Maria Finková z V4A a Tabea Eicher z C1B. Studentky soutěžily ve skupině žáků pocházejících z dvojjazyčných rodin a postupují do celostátního kola, které se bude konat v dubnu v Praze. Martin Kostelecký z V4A obsadil pěkné šesté místo ze 14-ti uchazečů v kategorii nejmladších soutěžících.

Aktualizováno:  27. března zvítězil v Konverzační soutěži v anglickém jazyce  Albert Púry z kvarty a stal se tak nejlepším angličtinářem v dané kategorii ve Středočeském kraji. Dále postupuje, stejně jako vítězové z francouzštiny a němčiny, do celostátního kola.

(Zdroj: GJO)

 

(Na snímku Julia Maria Finková z V4A)

 

 .

Zavřít menu