Technické služby města Kutné Hory upozorňují: Závěrečné měření veřejného osvětlení na Šipší se uskuteční v květnu

Výměna veřejného osvětlení na sídlišti Šipší a jeho okolí pokračuje. Současný stav není definitivní. Je to stavba, kterou řešíme za provozu celého systému, prosíme o strpení a připomínky obyvatel. Závěrečné měření bude probíhat na začátku května letošního roku.

Práce nejsou ještě ukončeny. Projektovaná výměna sloupů sebou nese i určité nepříjemnosti pro obyvatele, některé ulice nejsou vůbec nebo plně osvětleny.

I když se snažíme časy nefunkčního osvětlení minimalizovat, tak technologický čas na zatvrdnutí betonu při výměně stožáru nelze zkrátit. Jako u každé stavby se může stát, že projektant udělá někde chybu. Ta se může vyskytnout i v pasportu veřejného osvětlení, ze kterého projekt vychází. Proto je celá akce ukončena měřením osvícenosti jednotlivých ulic, které ověří splnění příslušných norem a zároveň definuje nutné opravy v nastavení projektovaného systému veřejného osvětlení. V této době budeme také ověřovat připomínky občanů týkající se intenzity osvětlení komunikací.

Akce revitalizace veřejného osvětlení sídliště Šipší je řešena v rámci dotačního programu Ministerstva průmyslu a obchodu ČR, je v etapě výstavby, která probíhá za provozu systému.

tz

Zavřít menu