Vánoční smrk už stojí na náměstí, profesionálové z odborné firmy ho ozdobí během víkendu

Třináctimetrový stříbrný smrk se stal novou dominantou Palackého náměstí. Usazení stromu do železného stojanu ale předcházela náročná cesta klikatými a úzkými ulicemi Kutné Hory.

Stříbrný smrk dorazil na Palackého náměstí krátce po desáté hodiny dopoledne. Slavnostního kabátu se dočká během víkendu. „Letos strom ozdobí přímo profesionálové z firmy, která nové vánoční ozdoby na strom dodává. Sladěno by mělo být do zlaté a červené barvy, tedy do našich městských barev,” řekl Jan Jager, jednatel z Technických služeb města Kutná Hora.

Palackého náměstí se převlékne do zbrusu nového vánočního osvětlení. Podle jednatele Jagera došlo k celkové výměně světelných řetězů a ozdob na vánočním stromě, obměněna bude také světelná výzdoba na lampách a ozdobeny budou další listnaté stromy na náměstí.

„Další novinkou bude umístění třech stabilních stánků vedle vánočního stromu. Každou sobotu by měly být prodejní, na stánky jsme koupili ozdoby, aby do vánoční atmosféry na Palackého náměstí vkusně zapadly,” dodal Jan Jager.

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu na Palackého náměstí se uskuteční na svátek sv. Babory 4. prosince od 16.00.

-sky-

Zavřít menu