Veletrh učebních a studijních oborů přilákal do kutnohorského Lorce stovky zájemců

Veletrh učebních a studijních oborů, pořádaný Úřadem práce ČR – kontaktním pracovištěm Kutná Hora a firmou LANETE spol. s r.o. přilákal 24. října do kulturního domu Lorec stovky zájemců. Tradiční přehlídka středoškolského vzdělávání byla určena pro žáky základních škol, jejich rodiče a další zájemce o studium. „Ve školním roce 2018/2019 je v devátých ročnících 605 žáků, pozvánky ÚP ČR zasílal žákům 9. a 8. tříd,“ uvedla Mgr. Anna Přecechtělová, vedoucí oddělení poradenství a dalšího vzdělávání kutnohorského úřadu práce s tím, že na veletrhu se prezentovali zástupci 56 škol a učilišť nejen z Kutnohorska, aby představili nabízené obory středního vzdělávání, seznámili s podmínkami přijetí a průběhu studia, předvedli práce svých studentů.

Aby si mohli návštěvníci veletrhu ověřit své uplatnění po úspěšném absolvování školy, byli přítomni i zástupci šesti zaměstnavatelů, kteří vysvětlili, jaké dovednosti a znalosti očekávají u svých budoucích zaměstnanců a jaké profese potřebují ve svých firmách. Své služby v rámci volby studia představili i zástupci Pedagogicko-psychologické poradny Středočeského kraje pracoviště Kutná Hora. 

Součástí veletrhu byl i  zajímavý doprovodný program. Jako první se na pódiu představili zástupci SOŠ a SOU řemesel Kutná Hora. –pra- 

 

Zavřít menu