Venkovní sportoviště a dětská hřiště na území města nebudou uzavřena, nutné je však dodržovat veškerá preventivní opatření
Ilustrační snímek.

Dětská hřiště a venkovní sportoviště na území města nebudou uzavřena. Vedení města o tom informovalo na webových stránkách Kutné Hory a FB města. Vedení kutnohorské radnice však důrazně doporučuje občanům, aby dodržovali veškerá nařízená opatření: rozestupy, ochrana dýchacích cesta apod. Kontrolou nad dodržováním preventivních opatření proti šíření nákazy byla pověřena městská policie, která bude mít zvýšený dohled v uvedených místech. Nebudou-li mimořádná preventivní opatření veřejností dodržována, muselo by město z důvodu ochrany obyvatel přistoupit k uzavření sportovišť i dětských hřišť.

red

Kompletní znění vyjádření níže:

Vážení spoluobčané,

v souvislosti s usnesením vlády České republiky ze dne 26. února 2021 č. 196 v souladu s čl. 5 a 6 ústavního zákona č. 110/1998 Sb., o bezpečnosti České republiky, vyhlásila vláda pro území České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu koronaviru /označovaný jako SARS CoV-2/ na území České republiky NOUZOVÝ STAV na dobu 30 dnů od 00:00 hodin dne 27. února 2021. S ohledem na uvedené vedení města rozhodlo v souladu s usnesením vlády České republiky ze dne 26. února 2021 č. 198 o přijetí krizového opatření tak, že dětská hřiště a venkovní sportoviště nebudou uzavřena.

Vedení města však důrazně doporučuje občanům, aby v uvedených místech důsledně dodržovali veškerá nařízená opatření (tj. rozestupy, ochrana dýchacích cest apod.). Pro kontrolu dodržování opatření byla požádána Městská policie o zvýšený dohled v uvedených místech. V případě, že by opatření nebyla dodržována, muselo by město z důvodu ochrany obyvatel přistoupit k uzavření sportovišť i dětských hřišť pro veřejnost.

Děkujeme za pochopení a dodržování nařízených opatření.

Josef Viktora, starosta

Silvia Doušová, místostarostka

Vít Šnajdr, místostarosta                                                                           

 

Zavřít menu