Veřejné toalety v Pacákových sadech „u žáby“ jsou po kompletní rekonstrukci znovu otevřeny, novinkou je přebalovací pult, sprcha i celoroční provoz

Od 15. května jsou znovu otevřeny po kompletní rekonstrukci veřejné toalety v Pacákových sadech „u žáby“ a to každý den od 9 do 18 hodin. Novinkou je samostatná kabina s přebalovacím pultem, umyvadlem, i sprcha. Instalované vodovodní baterie ruce umyjí i osuší. „Očekává se, že toalety v Pacákových sadech budou hojně využívané, proto další novinkou je i jejich celoroční provoz,“ řekla místostarosta Silvia Doušová (STAN a Šance KH).

Snímky ve fotogalerii dokumentují proměnu místa. V rámci revitalizace Vlašského dvora mělo u záchodů dojít pouze k menším opravám. Až sondy do zdiva a odkrytí omítek stropu, zvenku překrytého zeminou, odhalily skutečný stav nosných konstrukcí objektu veřejných toalet. Jak doplnil Jiří Janál, vedoucí odboru investic MěÚ Kutná Hora, konstrukci bylo nutné zesílit a překrýt novými isolačními vrstvami  Prostor nad záchodky, který byl původně zatravněn, a jeho závlahou do objektu nejvíce zatékalo, je zadlážděn a vznikla tak nová vyhlídka do parku v Pacákových sadech.

pra

 

Zavřít menu