Vinobraní na Kačině dozrálo do desátého ročníku, letos jej doprovodí Knechtová, Hradišťan a americká vozidla

Svatý Mikuláš – Již desátý ročník Krajského vinobraní a dožínek se uskuteční v sobotu 11. září v romantickém prostředí zámku Kačina. Tato znovuobnovená tradice se letos do zámeckého parku vrátí s hity slovenské zpěvačky Kataríny Knechtové nebo Hradišťanu a Jiřího Pavlicy.

Program na třech podiích doprovodí degustace burčáku s ochutnávkou vín ze všech vinařských podoblastí. Lidé i letos mohou využít bezplatné kyvadlové dopravy mezi Kačinou a Kutnou Horou nebo Čáslaví.

Tradice vinobraní je v celé zemi jedna z nejkrásnějších událostí. „Zemědělci na polích pomalu sklidili, na nás teď čekají vinohrady plné plodů révy vinné. Nastal čas oslav – pojďte s námi, ta největší oslava bude znovu na krásné Kačině,” pozval Lukáš Rudolfský, kutnohorský vinař a hlavní patron kačinského vinobraní a dožínek.

Vinobraní nejen o víně

Oblíbená akce na Kačině nabídne jedinečný kulturní program. „Velmi se na Kačinu těšíme, jednak proto, že jsme tam ještě nikdy nehráli a bude to pro nás premiéra, a jednak proto, že všechny tyto slavnosti milujeme. A pokud bude příležitost, rádi si místním burčákem připijeme na zdraví.” těší se na sobotní vystoupení slovenská zpěvačka Katarína Knechtová.

Doprovodný program se srazem amerických vozidel

Pro návštěvníky bude připraven bohatý doprovodný program. Na Kačinu zamíří nejen zemědělská technika, ale také americká vozidla. Na nejmenší zase čekají projížďky na koních nebo dětská zóna s hřištěm z balíků slámy.

Vinobraní a dožínky na Kačině se každoročně stávají důležitou událostí babího léta v regionu. Jde o oslavy úrody a sklizně. V minulém roce zamířily do zámeckého parku tisíce návštěvníků. Vinobraní se tak stává místem pro setkání milovníků vína, dobrého jídla nebo pohodové atmosféry v kulisách empírového zámku. Více na www.vinobraninakacine.cz.

tz

Zavřít menu