Volby do krajského zastupitelstva se v Kutné Hoře uskutečnily bez problémů, přetrvává však nezájmem o členství v okrskových komisích

Volby do Zastupitelstva Středočeského kraje se konaly ve dnech 20. a 21. září. Volební účast na Kutnohorsku byla 33,34%. Zvítězilo ANO 2011 – 7 937 hlasů (40,38%), Starostové a nezávislí – 4 122 hlasů (20,97 %), Spolu (ODS + TOP 09 + KDU-ČSL) 2 985 hlasů (15,18%). Více na volby.cz ZDE.

Průběh voleb zajišťoval již tradičně správní odbor Městského úřadu Kutná Hora. Jak konstatovala Eva Haroková, vedoucí odboru správního, volby do krajského zastupitelstva se uskutečnily bez problémů a nedošlo k žádné mimořádné události. „Pouze v rámci ORP byly problémy, pokud jde o povodně, a to v obcích, kde Město Kutná Hora působí jako obec s rozšířenou působností. Jednalo se konkrétně o Záboří nad Labem a Lišice. Zde je třeba vyzdvihnout aktivní pomoc krajského úřadu a stejně tak starostů těchto obcí,“ uvedla Eva Haroková a doplnila, že hlavním problémem, který přetrvává u všech voleb, je nedostatečný zájem o členství v okrskových volebních komisích. „Zde patří poděkování našim zaměstnancům Městského úřadu v Kutné Hoře, kdy bez jejich aktivního přístupu by volby vůbec neproběhly. Mnoho zaměstnanců se zúčastnilo voleb osobně, případně zainteresovali rodinné příslušníky a známé,“ konstatovala Eva Haroková a poděkovala všem, kteří se na zdárném průběhu podíleli, včetně pracovníků oddělení vnitřní správy, zajišťujících technické zabezpečení voleb.

red

Zavřít menu