Z důvodu mimořádných opatření budou letos rozsvěcení vánočního stromu i adventní trhy bez kulturního programu
Ilustrační snímek z roku 2019

Oslava svátku sv. Barbory s rozsvěcením vánočního stromu i adventní trhy na Palackého náměstí budou letos z důvodu mimořádných opatření bez kulturního programu. Uspořádání vánočních trhů je zatím stále v plánu. I když z důvodu pandemie oslava nejkrásnějších svátků v roce bude ochuzena o živá hudební vystoupení, návštěvníci centra města se mohou těšit na dva svítící anděly a také jedno světelné překvapení.

Ještě předtím, než bude 4. prosince rozsvícen vánoční strom na Palackého náměstí, zazní pozdrav starosty města Josefa Viktory (ANO). Trhy se budou konat za dodržení platných mimořádných opatření. Při trzích na Palackého náměstí bude sváteční atmosféru navozovat reprodukovaná hudba.

Město plánuje uspořádat trhy ve dnech 4. a 5. prosince, 11. a 12. prosince a 18. a 19. prosince. „Jelikož nelze předvídat vývoj situace, může dojít k dalším změnám. Sledujte proto aktuální informace na webových stránkách města,“ připomíná Andrea Bodišová, vedoucí technického oddělení, které organizaci trhů zajišťuje.

K dispozici prodejcům  budou i tři uzamykatelné dřevěné prodejní stánky

„V současné době evidujeme již 23 přihlášek. Obsazení stánků budeme vybírat podle sortimentu,“ uvedla dále Andrea Bodišová a doplnila, že k dispozici prodejcům po celé vánoční období budou i tři dřevěné uzamykatelné stánky. Bližší informace zájemci získají na technickém oddělení na emailu bodisova@mu.kutnahora.cz. Pracovníci Informačního centra Kutná Hora mají pro děti připraveny tvořivé dílničky. Zda se budou moci uskutečnit bude záležet na aktuální situaci. 

Návštěvníci centra města se mohou těšit na světelné překvapení

Vánoční výzdoba ve městě byla rozšířena o dva svítící anděly. „O jejich umístění zatím nebylo přesně rozhodnuto, s největší pravděpodobností budou zdobit Vlašský dvůr,“ řekla Božena Marhanová z technického oddělení s tím, že se občané mohou těšit i na jedno světelné překvapení. Letošní novinkou bude i vánoční osvětlení listnatých stromů na sídlišti Šipší u autobusových zastávek v blízkosti kruhového objezdu v ulici 17. listopadu.

Příchod nového roku bude zřejmě bez ohňostroje

O tom, jakou podobu bude mít oslava příchodu roku 2021, se podle vyjádření starosty města Josefa Viktory zatím jedná.

Monika Pravdová

Zavřít menu