Z Foxconnu putuje čtyřiadvacet notebooků napříč neziskovým sektorem v regionu

Z Foxconnu putuje čtyřiadvacet notebooků do neziskového sektoru na Kutnohorsku. Technika usnadní administrativu, školení a pomůže i lepší orientaci v on-line světě. Počítače z Foxconnu budou sloužit například dobrovolným hasičům, charitativním organizacím i muzejnímu spolku.

Foxconn neziskovým organizacím v regionu pomáhá dlouhodobě. „Vážíme si práce a úsilí lidí z neziskového sektoru. V současné době jsou velmi důležitou oporou jednotlivcům, skupinám i celým rodinám. Díky spolupráci s MAS Lípa pro venkov notebooky pomohou přesně tam, kde je to potřeba,“ uvedl Pavel Kožený, manažer PR a komunikace společnosti Foxconn.

Z firmy notebooky putují prostřednictvím Místní akční skupiny Lípa pro venkov. „Spojujeme region a s neziskovými organizacemi jsme v intenzivním kontaktu. Vytipovali jsme proto spolky napříč zaměřením – počítače putují dobrovolným hasičům, charitativním organizacím ale také jezdecké stáji nebo muzejnímu spolku,“ přiblížil manažer MAS Lípa pro venkov Radek Tvrdík, na kterého navázal Josef Treml (ODS), zastupitel města Kutné Hory: „Pandemie urychlila přesun mnoha aktivit do on-line světa a v neziskovém sektoru malých organizací technické vybavení mnohdy stále chybí. Nesmírně si proto vážím aktivity firmy, která jim teď podala potřebou pomocnou ruku.“

Společnost Foxconn je partnerem pro jednotlivce a skupiny v neziskovém sektoru v obou regionech, kde firma působí. Mimo podobných aktivit organizuje charitativní soutěž X-DAY, ve kterém na počátku roku rozdělila více než 400 tisíc korun.

tz, red

Zavřít menu