Soukromá škola karate VAKADO zve po letních prázdninách opět do tělocvičny nejmladší děti od šesti let. Zájemcům nabízejí cvičení v oddělených věkových skupinách 6 – 9 let a 10 – 12 let (další oddělené skupiny 13 – 30 a 30 – 60 let). Výuku vede vždy trenér karate nejvyšší třídy s praxí 35 let. ……………………………………………………………………………….

Standardem je krásná klimatizovaná tělocvična vybavená potřebným nářadím a náčiním a další služby za 70 Kč za hodinu. Díky milému sponzorovi a ochotě ZŠ poskytnout skladovací prostory, letos plánujeme zakoupit moderní tatami. Cvičíme kondičně, pokročilejší děti „páskují“ a závodí, pořádáme několik zajímavých akcí ročně.

Naší prioritou je výchova zdravého, sebevědomého člověka s morálním kreditem a kázní. Význam bojových umění dnes pro děti vzrůstá nejen z důvodu růstu agrese u věkově stále nižších skupin, ale také pro celkově uvolněnou až příliš demokratickou výchovu ve školách a v rodinách, které navíc v 50% nejsou kompletní. Zatímco naše demokratická společnost nemá v současnosti žádný oficiální morální kodex (jako třeba církev má „Desatero“), karate má svoji jasnou etiketu. Co se týká sportů, samozřejmě existují Olympijské myšlenky, ale kdo je zná a dodržuje? Naopak v karate je etiketa všudypřítomná a pro příklad, nejdůležitější technikou v karate je pozdrav.

Pár slov pro rodiče
Trénink dětí je na vysokých školách samostatný a speciální výukový předmět. Děti jsou náročná skupina, která nemůže provádět hned po nástupu do oddílu techniky karate, které jsou sice krásné a zdravé, ale také náročné a pro děti jako jediná náplň tréninku nevhodné a nudné. Na děti se musí působit v souladu s „Vědeckým základem sportovního tréninku“ postupně a několik let jim umožnit vhodně a všestranně se vyvíjet. Nezodpovědní „trenéři“ bez kvalifikací a denní poctivé přípravy míchají věkové skupiny a svým přístupem do několika měsíců otráví spoustu dětí, které pro špatnou zkušenost zanevřou na karate, a to je velká škoda, stejně jako promrhat čas, po který by se Vaše dítě mohlo pod odborným vedením přirozeně vyvíjet a který se nedá vrátit. Je to legislativní problém, že není dosud u občanských sdružení zakázáno trénovat děti do 18 let minimálně bez 2. trenérské třídy, jako je to povinné u soukromých škol. Lékař i zdravotní sestra také musí mít atestace. Dítě není pokusný králík a amatérismus ve výchově nelze tolerovat.

Zájemci o naši přípravku mě mohou kontaktovat na 603 794 316. Předtím doporučuji získat si hlavní informace na www.karatevakado.cz. Jakou cestou se rozhodně neubíráme, najdete v sekci „Nábor“ na plakátu „Jak se to nemá dělat“.

Ing. Jan Vališ, 2. DAN, trenér

.

Zavřít menu