Juniorští florbalisté FBC Havíři Kutná Hora vybojovali na domácí půdě důležitých šest bodů v kláních s týmy Viking Group TJ Sokol Kobylisy a Black Angels. V příštím kole na ně čeká nelehká úloha, budou muset nahnat co nejvyšší skóre, aby si ještě nadále udrželi reálnou naději na postup.

.
FBC Havíři Kutná Hora – Viking Group TJ Sokol Kobylisy 10:3
(1:0, 3:1, 6:2)
K prvnímu zápasu nastoupili hráči Kutné Hory proti pražským Vosám. Ze začátku bylo utkání vyrovnané, až do 4. minuty, kdy zapůsobila dvojice Štifter a Martínek, kteří vstřelili jediný gól první třetiny. Hra se nadále přelévala na obě strany, hostující hráči hrozili z protiútoků. Ve druhé třetině začali Kutnohorští hrát od začátku důrazně a velice aktivně, odměnou jim byl gól vstřelený ve 2. minutě druhé části. Za minutu byl ale proti nim odpískán nájezd, který však domácí brankář s přehledem chytil. Přesto Kutná Hora obdržela od pražských hráčů jeden gól, a to z přesilové hry. Třetí gól vstřelil po samostatném úniku Martínek a zvyšoval tak rozdíl skóre na 3:1. Ve druhé třetině ještě skóroval po pěkném úniku Štifter. Třetí třetina začala ve stejném stylu jako ta druhá a díky velkému nátlaku Kutné Hory se po 11. vteřinách trefil Kunášek ve spolupráci se Štifterem. Na 6:1 zvyšoval dále Petrásek. O chvíli později byl na straně hostů vyloučen hráč na 5 minut. Tento přestupek chtěla Kutná Hora co nejvíce potrestat a dokladem toho byly 2 góly Štiftera a Martínka. Nakonec byl vyloučen ještě jeden hráč hostů, a tak mohlo duo Štifter a Martínek přidat ještě jeden gól z přesilovky. Vosy ovšem umí hrát přesilovky také velmi dobře a připsaly si díky nim druhý gól. Pak ale předvedl pěkné sólo Vokřál, který nahrál na střed Jedličkovi, který se nemýlil a dal desátý gól domácího týmu. Vosy pak už jenom zkorigovali výsledek na 10:3. První zápas vyšel Kutnohorským havířům výborně.

Vyloučení: 7:5, využití: 3:2.

Branky a nahrávky Kutné Hory: 4. Štifter (Martínek), 17. Schwarz (Petrásek), 21. Martínek, 23. Štifter, 31. Kunášek (Štifter), 33. Petrásek (Jedlička), 34. Štifter (Martínek), 36. Martínek (Štifter), 37. Štifter (Martínek), 43. Jedlička (Vokřál).

 

BLACK ANGELS – FBC Havíři Kutná Hora 6:8 (1:2, 3:2, 2:4)
Do druhého, o poznání těžšího utkání, nastoupila Kutná Hora v nelehké situaci. Musela vybojovat 3 body proti houževnatým Black Angels. Jedině plný bodový zisk by udržel případnou naději na postup. Že to nebude lehká písemka, napověděly hned úvodní minuty střetnutí. Hrál se tvrdý důrazný florbal na obou stranách, a to převážně ve středním pásmu. Oba týmy si vypracovaly dostatečný počet šancí, ale vázla koncovka Havířů a v bráně držel naděje skvělý Hetfleisch. Když se zdálo, že má Kutná Hora více ze hry, přišel trest v podobě faulu a nařízeného trestného střílení. Na ten byl povolán brankář Dlouhý, který dostal hráče Black Angels tam, kde ho chtěl mít a nájezd chytil. Co se nepovedlo z nájezdu, povedlo se z přesilové hry. Stav byl tedy 1:0. Hráči Kutné Hory však nepolevovali ve své agresivitě, ani chuti vyhrát tento zápas a hned za 9 vteřin bylo srovnáno z hole Štiftera. Hra měla spád a ještě minutu před koncem prvního dějství posunul Havíře blíže k vítězství opět Štifter po přihrávce Martínka. Bylo se na co dívat. Úvod druhé třetiny opět sliboval kvalitní podívanou a tvrdé osobní souboje. 7. minuta a Black Angels srovnali, avšak přetahovaná o výsledek pokračovala dál, v 10. minutě po pohotovém zachycení míčku upravil Zelený na 2:3. Záhy přišla odpověď v podobě skvěle trefené šibenice, kousek od rohového kříže. A na druhé straně Martínek upravuje na 3:4 a hned je zase srovnáno na 4:4 po další šibenici Kopeckého z Black Angels. Do třetí třetiny hráči nastupují už pouze z přesvědčení a vůle, fyzické síly dávno došly, ale vidina výhry je silnější. Na svou stranu strhla Kutná Hora vedení už ve 4. minutě, načež je za 3 vteřiny opět vyrovnáno. Šance střídá šanci, i když ukazatel skóre se mění až v 7. minutě, kdy opět Black Angels srovnávají z přesilovky, když za záchrannou brzdu zatáhl Bříza. Poté se na palubovce odehrávaly urputné souboje o každý centimetr palubovky, každý z hráčů si sáhl na dno svých sil, ale přítomní diváci hnali kutnohoráky za vítězstvím. Když už se zdálo, že mají hoši z Prahy navrch, odmítl to razantně Martínek, který se štěstím překonal brankáře Black Angels a bylo na soupeři, s čím přijde. Navíc měl výhodu jednoho hráče v poli při vyloučení Štiftera, poté hrál i 6 na 4 po odvolání gólmana. Kdo jiný by měl tohle srdcervoucí utkání zlomit, než právě kapitán Kutné Hory Dan Kunášek, který se přes půl hřiště trefil do odkryté klece, a dohrát 2 vteřiny utkání byla už jen formalita.

Sestava Kutné Hory: Dlouhý (Vosy), Hetfleisch (Black Angels), Tvrdík, Bříza, Zelený, Vokřál, Spurný, Rowe, Martínek, Kunášek, Štifter, Jedlička, Petrásek, Schwarz Jiří.

Vyloučení: 0:3, využití: 2:0

 

Branky a nahrávky Kutné Hory: 10. Štifter (Kunášek), 14. Štifter (Martínek), 25. Zelený (Štifter), 28. Martínek (Zelený), 34. Štifter (Martínek), 38. Štifter, 44. Martínek (Štifter), 45. Kunášek)

Václav Rejna

.

Zavřít menu