Flyball je velmi rychlý psí sport, ve kterém se proti sobě utkávají dvě čtyřčlenná družstva na dvou parkurových drahách. Je to také sport, ve kterém se mohou Kutnohořané chlubit evropským zlatem! Celé to spočívá v tom, že po startu proběhnou postupně čtyři psi překážkovou dráhou, chytí míček a s ním se vrátí zpět, to celé štafetovým způsobem.

.
Které družstvo proběhne dříve cílovou fotobuňkou, vyhrává. Závody probíhají turnajovým způsobem. V tomto sportu se družstvo TSUNAMI při Základní kynologické organizaci Kutná Hora ve složení: Darth, Ace, Fleck, Easy, Ceero, Snowy (psi), Libor Plášil, Andrea Plášilová, Andrea Soldánová, Markéta Moravcová, Hana Bínová, Andrea Kadeřábková, David Kaisner, Martina Kaisnerová, Monika Břichnáčová a Barbora Kocourková (psovodi a další nezbytní členové mistrovského týmu), úspěšně zúčastnilo červencového mistrovství Evropy v německém Emtmannsbergu.
Po postupu do čtvrtfinále (které nakonec vyhráli kontumačně, když se soupeři zranil pes) čekalo na kutnohorskou ekipu semifinálové klání. V něm předčili tým Old Jumpers, proti stejnému soupeři se shodou okolnostní postavili i ve finále. Boj byl vyrovnaný, ale sebevědomí a psychika byly na straně Kutnohorských a ti také mohli nakonec, po vítězství 3:1, slavit titul mistrů Evropy pro 10. divizi. Gratulujeme!

Zaujalo vás povídání o flyballu a chcete vědět víc? Podívejte se na stránky kutnohorského Tsunami Flyball Teamu!

(red)

.

Zavřít menu