Kutná Hora se prezentovala na veletrhu Holiday World

Ve dnech 15. – 18. února se na holešovickém Výstavišti konal 27. ročník veletrhu cestovního ruchu Holiday World. Pro odborníky i veřejnost zde stánek Středočeského kraje představil novinky z cestovního ruchu v kraji.

Vedle Středočeské centrály cestovního ruchu se na stometrovém stánku představily destinační managementy Posázaví, o.p.s., Zlatý pruh Polabí, o.p.s., Město Kutná Hora, Město Příbram, Bohemia centralis, s.p.o., Toulava, o.p.s., Destinační agentura Brdy, Zámek Loučeň a Park Mirakulum.

O víkendu čekala na návštěvníky stánku Středočeského kraje spousta lákadel. V sobotu se ve 13.00 hodin odehrálo kouzelnické vystoupení známého iluzionisty Pavla Kožíška, dále mluvčí Středočeského kraje Nicol Lenertová v roli moderátorky besed představila dva účastníky legendární dakarské rallye. Diskutovat a podělit se o své zážitky s návštěvníky veletrhu přišla motocyklová závodnice Gabriela Novotná, se kterou se mohli návštěvníci setkat už v pátek, stejně jako s geologem a klimatologem Václavem Cílkem. Posledním sobotním hostem byl motocyklový a automobilový závodník Lukáš Kvapil, který se zúčastnil Rallye Dakar již podruhé.

V rámci doprovodného programu se konaly také ukázky vyhlídkového letu balonem a vědomostní soutěže s městem Kutná Hora o zajímavé ceny. Znalostní soutěž, kterou připravila Středočeská centrála cestovního ruchu, probíhala po celou dobu veletrhu. Každý den se losovali dva výherci, kteří získali volné vstupenky do Leteckého muzea Metoděje Vlacha v Mladé Boleslavi nebo do Muzea amerických historických automobilů v Lužné u Rakovníka. V neděli odpoledne pak vylosovala ředitelka Středočeské centrály cestovního ruchu Nora Dolanská výherkyni hlavní ceny – celodenní rodinné vstupenky do Aquapalace Praha v Čestlicích, která si převzala svoji výhru přímo na stánku.

V pátek získala Středočeská centrála cestovního ruchu zvláštní cenu poroty za soubor propagačních brožur. Tematické brožury představují místa ve středních Čechách spojená se vznikem první republiky, šlechtickým ubytováním a zážitkovými pobyty.

„Vydáním brožury s názvem Šlechtické ubytování jsme vyšli vstříc zahraničním návštěvníkům, kteří se nás na veletrzích cestovního ruchu ptají na tipy na ubytování nejvyšší kvality. Pro ně jsme vytipovali dvanáct nejlepších zámeckých hotelů v kraji, kde se dá skutečně bydlet,” uvedla Nora Dolanská.

Na veletrhu Holiday World obdrželo Turistické informační centrum Středočeského kraje, které se nachází v Husově ulici 21 v Praze, certifikaci dle jednotné klasifikace turistických informačních center.

Středočeská centrála cestovního ruchu hodnotí účast na veletrhu velmi pozitivně. Každý den navštívily stánek Středočeského kraje stovky zájemců o cestovní ruch v kraji.

Zuzana Janetzká, Středočeská centrála cestovního ruchu

Zavřít menu