3. ročník Traktorového setkání se uskutečnil v Rohozci. Setkání uspořádali na své zahradě manželé Nešporovi. Po celý den zahradou zněl hluk motorů, malé i velké stroje a traktory ukázaly dětem vše, co dovedou. Akce se konala s podporou Města Kutná Hora.

.
Traktorové setkání pořádáme pro děti se zrakovým a kombinovaným postižením. Nevidomé děti, jejich sourozenci, rodiče i prarodiče si zde mohou prohlédnout, poslechnout a za asistence obsluhy dokonce řídit stroje a traktory. Poprvé se traktorové setkání konalo v roce 2012, kdy překvapením pro děti byla jízda na čtyřkolkách, o rok později přistál na zahradě vrtulník a dětem přinesl zmrzlinu.
Také letos bylo vše připraveno tak, aby si tento den užil každý. O zábavu bylo postaráno pro všechny členy rodiny. Děti si užívali na pískovišti, skákacím hradu, trampolíně, klouzačce i houpačkách, mohli prolézat pneumatikami a všichni si měli možnost vyzkoušet překážkovou dráhu a hmatové dovednosti bez použití zraku. Na projížďku zde měli k dispozici bobcat, pásový bagřík, náklaďáček, různě veliké traktory a čtyřkolky. Přijel také hasičský automobil z Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje z Kutné Hory a uhasil připravený oheň. Posádka vozu dětem ukázala záchranou akci vyprošťováním pomocí hydraulických nůžek a rozpínáků. Nakonec hasiči dětem dali k prohlédnutí a ohmataní hasičský vůz, veškeré vybavení a zodpověděli všetečné otázky malých i velkých.
I přes nepřízeň počasí byla účast veliká, sjelo se mnoho rodin z Kutnohorska a Středočeského  kraje. Celý tento den se mohl uskutečnit jen díky množství dobrovolníků, lidí, kteří zapůjčili své stroje, pomáhali s jídlem a pitím, pořádáním her a samozřejmě sponzorům. Všem, kteří se na přípravě a organizaci 3. Traktorového setkání podíleli děkujeme a těšíme se na shledání při příštím ročníku.

Petra Nešporová
.

Nebyly nalezeny žádné obrázky

.

Zavřít menu