České muzeum stříbra slavnostně otevřelo nově zrekonstruovanou pokladnu a infocentrum, jehož součástí jsou i interaktivní prvky

Slavnostní otevření nově zrekonstruovaných prostor – pokladny v budově Hrádku a v protějším objektu prostor infocentra Českého muzea stříbra v Kutné Hoře – se konalo 9. května za účasti představitelů a zástupců Středočeského kraje, města Kutné Hory, autora architektonického návrhu a dalších hostů. 

Přínosem proměny prostor, která si celkově vyžádala investici kolem 5 milionů korun, je nejen jejich modernizace, ale i příznivější prostředí pro návštěvníky i zaměstnance. Jak uvedla Lenka Mazačová, ředitelka Českého muzea stříbra v Kutné Hoře, při proměnách prostor se pamatovalo nejen na úložný prostor, ale i uživatelský komfort. „Autorem návrhu i realizátorem je inženýr architekt Oldřich Wachtl z Prahy. Součástí zmodernizovaných prostor v infocentru jsou nově interaktivní prvky, obrazovka, kde si návštěvníci mohou podívat na virtuální prohlídku Kamenného domu a Hrádku. Virtuální prohlídku dolu teprve chystáme,“ doplnila Lenka Mazačová.

pra

Zavřít menu