Vyklizení a zabezpečení areálu bývalé vojenské správy zorganizovalo město ve spolupráci s vlastníky objektu a na jejich náklady
V pondělí 24. června v 8 hodin ráno začalo připravované vyklízení a zabezpečení bývalé vojenské správy u historického centra města. Roky nevyužívaný a chátrající objekt, který je v soukromém vlastnictví, se postupně změnil ve squat, kde mezi tunami odpadků přebývali bezdomovci a narkomani. Ti byli policií minulý týden vyzváni, aby budovu opustili. Přesto se v ní při příjezdu pracovníku bezpečnostní agentury nacházelo ještě šest lidí.
Vyklizení a zabezpečení areálu zorganizovalo město ve spolupráci s jeho vlastníky a na jejich náklady. Technické služby Kutná Hora budovu zajistí tak, aby se do ní nedalo dostat, vybagrují přilehlý pozemek a vyčistí ho od náletových dřevin. Celý prostor bude po nezbytně nutnou dobu střežený.
„Obavy lidí vnímáme a proto nebudeme tolerovat, aby ve městě vznikaly lokality, kde se obyvatelé bojí chodit nebo pobývat. Budeme stejně přistupovat i k dalším takovým místům,“ říká starosta Lukáš Seifert s tím, že také majitelé objektů si musí uvědomit závazky, které jim z vlastnictví vyplývají.
Další fotografie jsou k dispozici na FB města Kutné Hory ZDE, kde bude doplněno i video.

Jana Adamová, tisková mluvčí

Zavřít menu