Klimeška a velmi úspěšný první prázdninový měsíc

Kutnohorská sportovní hala je de facto od svého uvedení do provozu v květnu 2018 o letních prázdninách plná tréninkových kempů a sportovních soustředění oddílů či reprezentací. Blíží se konec července a v něm Klimeška hostila celkem 7 pobytů ze sportů florbal, korfbal, házená a volejbal.

Prvních 14 dnů patřilo zejména korfbalu, kdy si v termínu 3.-6.7.2024 dali u nás dostaveníčko korfbalové reprezentace hráčů do 19 let z Česka a Nizozemí.

Florbalový speciální kemp zaměřený na brankáře jsme hostili v prvním červencovém víkendu, kdy se na tréninkové hale makalo pod vedením Romana Vítka. Roman je bývalým elitním brankářem superligových Pardubic a asistent trenéra u české reprezentace žen, ale hlavně i špička airbrushu, speciální techniky malování na helmy florbalové, hokejové, pro jezdce rallye nebo i třeba pažby biatlonistů.

V termínu 11.-14.7.2024 se na Klimešku vrátil reprezentační korfbal v podobě U15 Korfball Cup 2024, kdy jsme na obou halách přivítali celkem deset reprezentačních výběrů hráčů do 15 let z Nizozemí, Česka a Anglie. Ve dvou hracích dnech si nejlépe vedli zástupci země z kolébky korfbalu – Nizozemí. Náš výběr 1 skončil na sedmém místě.

Na 4-denní soustředění před ME dorazila česká volejbalová reprezentace do 20 let pod vedením trenéra Zdeňka Pommera. Holky čeká v první polovině srpna evropský šampionát v Irsku a my jim budeme držet palce v utkáních s Itálií, Finskem, Irskem, Polskem, Ukrajinou, Portugalskem a Srbskem.

Po roce se v druhé polovině měsíce objevil v Kutné Hoře Duklakemp, házenkářské soustředění manželů Charvátových, kteří se věnují mládežnickým složkám v elitním pražském klubu HC Dukla Praha. Velkou poctou byla v rámci kempu návštěva extraligového A-týmu mužů HC Dukla Praha, kteří vedli dvě tréninkové jednotky pro více než 40 mladých nadějných házenkářů i házenkářek z celé České republiky.

Největším pobytem července ale i celých prázdnin je celoklubové soustředění Florbalové školy Bohemians, jednoho z největších florbalových oddílů v republice v termínu 20.7.-3.8.2024. Dva týdny, dva turnusy, obě haly, celá ubytovna, zajištění celodenní stravy, Klimeška nabízí ideální podmínky i pro velké skupiny sportovních oddílů. K tomu možnost návštěvy plovárny, ubytování na internátu SOU řemesel nebo nedaleký lesopark Rovina pro nabírání fyzické kondice, to vše dělá z areálu Klimeška jedno z nejvhodnějších míst pro tréninkový kemp víceméně každého kolektivního sportu.

Srpen bude na Klimešce ještě náročnější, velmi často pojedou rovněž obě haly zároveň, o naplněné kapacitě ubytovny nemá cenu psát. Dorazí házenkářští dorostenci HC Dukla Praha, basketbalová mládež z BK Pardubice, florbal z Písku, házenkářky z Astra Praha, basketbalistky Slovanky Praha, ryze ženského oddílu BK Studánka Pardubice a mladí košíkáři z Lomnice nad Popelkou.

K tomu zahajují halovou přípravu ostřeji domácí florbalisté a florbalistky, bude k vidění jejich pár přátelských utkání, poslední srpnový víkend hostíme Hynčica Cup, florbalový turnaj mužů před vypuknutím nové sezony.

Více na sportovnihala.kutnahora.cz a FB Klimešky.

Michal Vavák

Zavřít menu