Po letech se na Klimešku vrátí thajská florbalová reprezentace

Přesně za týden dorazí na Klimešku a do Kutné Hory několikadenní kemp thajské florbalové reprezentace! V termínu 17.-23.9.2024 se u nás budou připravovat na vrcholy letošní i příští světové sezony ti nejlepší florbalisté a florbalistky z dalekého Thajska. 

Thailand Floorball Camp Kutná Hora 24 navazuje na dva veleúspěšné pobyty thajské reprezentace na Klimešce v letech 2018-2019, další působení tohoto exotického florbalového výběru ale odmítla pandemie covidu. Až letos to opět vyšlo a po 5 letech budou na kutnohorské hale trénovat, spát i se stravovat sportovci z exotické florbalové země vzdálené přes 8 tisíc kilometrů.

„S Kennethem Kohem, manažerem thajské florbalové reprezentace, jsem de facto celou dobu od jejich první návštěvy u nás v kontaktu, a proto mě potěšila zpráva na jaře letošního roku, že by opět chtěli na Klimešku dorazit,“ popisuje Michal Vavák, šéf kutnohorské sportovní haly. „Původně to mělo být v pozdějším termínu, v druhé polovině října, ale kvůli čerpání dotačních podmínek thajské sportovní agentury na soustředění je u nás budeme hostit o měsíc dříve,“ doplňuje Vavák.

Thajské florbalisty čeká v prosinci vystoupení na tradičním mistrovství světa, které se letos koná v termínu 7.-15.12.2024 ve švédském Malmö. Ve skupině D se Thajci utkají se Slovenskem, Polskem a Dánskem. A ve vyřazovacích bojích se klidně mohou potkat i s českým týmem.

Thajské florbalistky čeká na úvod roku 2025 kvalifikace Asie a Oceánie na světový šampionát konaný v Česku, v Brně a Ostravě v termínu 6.-14.12.2025.

Oba thajské výběry čekají po dobu intenzivních 7 dnů trojfázové tréninky a několik přátelských utkání nejen s týmy domácího FBC Kutná Hora.

tz

Zavřít menu