Byl to zážitek pro všechny generace. Fanoušci Michala Horáka si užili koncert pro charitu

Koncert Michala Horáka pro charitu si přišli lidé poslechnout v pátek 27. září od 20:00 do barokního refektáře Philip Morris. V tento den se také slaví svátek patrona a zakladatele charitní práce sv. Vincence z Pauly a je i Dnem charity.

Koncert na podporu Dobrovolnického centra Oblastní charity Kutná Hora byl součástí oslav ke 30. výročí od vzniku kutnohorské charity a Michalova podzimního turné. Fanoušci si poslechli hodinu a půl dlouhý koncert, do kterého se i sami zapojili zpíváním Michalových písniček. „Věříme, že si báječnou atmosféru koncertu Michala Horáka a jeho kapely užili všichni malí i velcí posluchači. Bylo krásné slyšet tolik radosti a veselí a společně zpívaných písniček a vidět tolik šťastných dětských tváří. Byl to zážitek pro všechny generace,“ popisuje Marcela Mommersová za Oblastní charitu Kutná Hora.

Na úvod vystoupil ředitel Oblastní charity Kutná Hora Robert Otruba, který připomněl, že nejdůležitější pro charitu jsou její pracovníci. Vyzdvihl také důležitost jejich zázemí, které tvoří rodiny a rodinní příslušníci. Po své úvodní řeči přivítal na podiu hudebníka Michala Horáka s kapelou. „Michala Horáka a jeho kapelu přivítal bouřlivý potlesk. Michal zdůraznil, že také půlka kapely a rodinní příslušníci jsou spojení s charitou,“ doplňuje Marcela Mommersová. Po koncertě následovala autogramiáda a focení s Michalem.

„Rádi bychom poděkovali Philip Morris ČR za krásné prostory barokního refektáře, ve kterých se uskutečnil benefiční koncert pro naši charitu. Děkujeme také za podporu dalším partnerům benefice Římskokatolické farnosti – arciděkanství Kutná Hora, Římskokatolické farnosti Kutná Hora Sedlec, firmě Foxconn ČR a Vinným sklepům Kutná Hora. A v neposlední řadě patří velký dík Michalu Horákovi a celé jeho kapele a organizačnímu týmu za úžasný společný zážitek,“ dodává Marcela Mommersová za kutnohorskou charitu.

Oslavy 30 let Oblastní charity Kutná Hora pokračují až do listopadu. „Zveme Vás v pátek 11. října do hotelu Grand v Čáslavi, kde se uskuteční hudební festival, na kterém vystoupí Jakub Děkan, kapela Pekař, Sofian Medjmedj a Noise Makers. Akci společně připravuje Středisko Na Sioně, které již 20 let pomáhá znevýhodněným dětem. Zveme také do Knihovny Kutná Hora ve středu 2. října od 16.00 na vernisáž putovní výstavy charitních příběhů, která oslavy doprovází,“ dodává Marcela Mommersová.

Pro více informací o nadcházejících událostech k oslavám 30 let kutnohorské charity navštivte webové stránky Oblastní charity Kutná Hora: https://kh.charita.cz/aktualne/akce-a-pozvanky/oslavy-30-let-oblastni-charity-kutna-hora/.

Dora Procházková

Zavřít menu