Nabitý víkend na Klimešce ve znamení fitness dětí, volejbalu, florbalu i házené

První říjnový víkend nabídne kutnohorská sportovní hala širokou škálu sportů. Na své si přijdou fanoušci fitness dětí, kdy v sobotu hostíme celorepublikovou soutěž ICN Kutnohorský pohár. V neděli to bude na tréninkové hale hlavně o házené v kategorii starších žákyň, mladšího dorostu a představí se i muži v generálce na 3. kolo Českého poháru. Hlavní halu obsadí florbal a sice turnaj kategorie elévů a po nich muži FBC v druhém domácím zápase sezony.

Už od čtvrtka do soboty plní halu 2 mezinárodní tréninkový kemp volejbalového klubu Olymp Praha

2. VCM kemp Olympu Praha navazuje na úzkou spolupráci Klimešky s pražskou legendou volejbalové klubové scény. Letos v červnu to byl Kemp po Italsku s věhlasným italským koučem Roberto Farinellim. Od čtvrtka do soboty absolvují nadějné mladé volejbalistky Olympu a německého SSC Palmberg Schwerin několik tréninkových jednotek pod vedením italského trenéra Davida Carliho. Klimeška a Kutnohořané se mohou těšit na další významné volejbalové akce spojené s Olympem, o nich budeme už brzy informovat v samostatném článku.

ICN Kutnohorský pohár vypukne v sobotu 5. 10. 2024 a jedná se o velkou akci ve fitness dětí a mládeže republikového rozsahu. Patronát jako už tradičně převzalo domácí Fitstudio Jitky Brachovcové a soutěžit se bude v disciplínách Fitness Basic, Fitness Freestyle aj.

V neděli 6. 10. 2024 budou obě haly praskat ve švech. Hlavní halu zabere od rána do večera florbal. Nejprve to bude turnaj elévů a domácí z FBC se představí v následujících časech proti týmům z: 9:00 vs Mladá Boleslav, 11:00 vs Florbal Chodov, 13:00 vs SD Dvojka Praha a 15:00 vs Florbalová akademie MB.

Florbalový blok zakončí mistrovské utkání v divizi mužů, když domácí FBC vyzve od 18:00 tým SK Andone Jihlava aneb šestý tým tabulky vyzve desátý.

Tréninková hala bude patřit jen házené. Nejdříve 4 zápasům starších žákyň, kdy se TJ Sparta Kutná Hora utká od 9:00 s házenkářkami z Poděbrad a od 12:05 s týmem TJ Sokol Bělá pod Bezdězem.

Od 15:00 čeká na mladší dorostence domácí Sparty třetí utkání na Klimešce v nové druholigové sezoně. Kluci budou chtít určitě zůstat stoprocentní a čeká je tým TJ Sokol Úvaly, třetí tým tabulky. Kutná Hora je čtvrtá.

Od 17:00 pak završí házenkářskou neděli na Klimešce utkání Středočeské společné regionální ligy mužů, ve kterém TJ Sparta Kutná Hora hostí TJ Kovofiniš Ledeč nad Sázavou. Zápas bude i generálkou na zápas 3.kola Českého poháru, kdy ve středu 9.10. přivítají muži druholigový Mělník a zabojují o postup do 1/8 finále.

Zveme všechny na Klimešku, přijďte zafandit a povzbudit domácí hráčky v celkem 9 mistrovských utkáních!

Michal Vavák

Zavřít menu