Průmyslová škola v Kutné Hoře otevřela ve spolupráci s kolínskou automobilkou Toyota novou učebnu, škola získala grant na kroužek 3D tisku

Kutnohorská průmyslovka otevřela novou učebnu ve spolupráci s firmou Toyota. Kolínská automobilka Toyota na ni přispěla částkou 320 000 Kč. Symbolickou pásku přestřihl ředitel školy Josef Treml, prezident automobilky Robert Kiml a starosta Kutné Hory Lukáš Seifert.

Kolínský závod se školou úzce spolupracuje od roku 2022.

„Snažíme se propojovat naši společnost se vzdělávacím systémem ČR. Naším cílem je dlouhodobá spolupráce se školami a vzdělávacími institucemi za účelem podpory studentů v jejich přípravě na pracovní trh. Díky aktivnímu přístupu vedení kutnohorské školy se zde podařilo zavést výuku, která splňuje předpoklady k tomu, aby měli studenti široké uplatnění na trhu práce“, dodává Robert Kiml, prezident automobilky.

Josef Treml, ředitel kutnohorské školy spolupráci hodnotí takto: „Navazování spolupráce s firmami je dlouhodobou prioritou naší školy. Velmi si ceníme partnerství s Toyotou Kolín. Otevření laboratoře potvrzuje záměr obou organizací dlouhodobě spolupracovat. V současné době pracujeme na „Skills“, které naši studenti dále uplatní v praxi i dalším studiu.“

Škola také získala prostředky na projekt z grantového programu Toyoty „kroužek 3D tisku“. Kroužek je otevřen i veřejnosti, která má jedinečnou možnost vyzkoušet si moderní technologie v praxi.

Tím aktivity školy nekončí. Připravujeme překvapení na Den otevřených dveří, který bude 9. 10. 2024.

tz

 

 

Zavřít menu