Centrum pro zdravotně postižené a seniory Kutná Hora představilo nabídku služeb a aktivity při dni otevřených dveří

Centrum pro zdravotně postižené a seniory (CPZP), které sídlí v Dolní ulici 186, pořádalo 16. září den otevřených dveří. Během celého dne přicházeli zájemci prohlédnout si prostory, kde se senioři a zdravotně postižení scházejí, tvoří, trénují paměť, baví se, společně se setkávají. V rámci dne otevřených dveří na návštěvu do centra zavítali také starosta města Kutné Hory Josef Viktora (ANO) a místostarostka Silvia Doušová (STAN a Šance KH).

Prostory centra jsou vyzdobeny krásnými rukodělnými výrobky seniorů a zdravotně postižených. Již 23. září budou například vyrábět origami květiny, 25. 9. mají na programu trénování paměti a 30. 9. tvorbu výrobků na nástěnku.

Centrum pro zdravotně postižené a seniory pořádá za podpory města Kutné Hory pravidelně tvořivá odpoledne, trénování paměti a kavárničky. Nabízí také odborné sociální poradenství a pomoc sluchově postiženým občanům a zapůjčení kompenzačních pomůcek.

Zájem o nabízené aktivity je tak veliký, že stávající prostory sotva stačí. Proto město hledá další možnosti, nabízí se rozšíření formou pronájmu dalších navazujících prostor. Rada města 18. září schválila vyhlášení záměru pronájmu.

Více informací o aktivitách CPZP naleznou zájemci na webových stránkách www.czpstredoceskykraj.cz

Monika Pravdová

Zavřít menu