Zastupitelé na březnovém zasedání schválili pětimilionový příspěvek na proměnu areálu Olympia

Kutnohorští zastupitelé na svém březnovém zasedání mimo dalších bodů programu schvalovali také poskytnutí pětimilionového příspěvku pro SKP Olympia Kutná Hora, který bude použit jako část povinné spoluúčasti na plánovaný projekt, který chce klub financovat hlavně za využití dotace.  Za atlety přišel důvod předložené žádosti o finance od města zdůvodnit jeho místopředseda Tomáš Kaprálek. Podle jeho vysvětlení jde právě o část nutné spoluúčasti financování stavby běžeckého tunelu a dalšího zázemí pro atlety (a nejen pro ně). Podle důvodové zprávy by byla řešením v současné době nevyhovujících podmínek pro tréninky v chladném počasí výstavba běžeckého tunelu a nového zázemí atletického oddílu, které by vznikly na místě současných budov na stadionu Olympia. 

Ty jsou téměř 50 let bez jakékoliv stavebního zásahu či rekonstrukce a jejich stav je aktuálně téměř havarijní. Zachována by zůstala pouze dvoupatrová tělocvična, ve které by vznikla posilovna,  regenerace, závodní kancelář a prostory pro správce. 

Na tuto tělocvičnu by pak podle současných plánů měla navazovat novostavba s běžeckým tunelem v přízemí. Nad ním jsou v patře plánovány šatny, zázemí atletického oddílu a technické místnosti. Tato novostavba by byla zakončena rozšířeným prostorem, který by umožňoval trénink technických disciplín, jako je skok do dálky, do výšky, skok o tyči, hod koulí a podobně. 

Realizace připraveného projektu by měla přinést nejen lepší podmínky pro přípravu samotných atletů, ale také umožnit přístup školám a dalším sportovním klubům či využití pro výcvik policistů – a to při celoročním využití. Celková cena plánované opravy činí (včetně DPH) 58 milionů korun, celková spoluúčast klubu by měla být 17 milionů. Klub se snaží sehnat příspěvky také od soukromých firem, z nichž dvě již svůj dar v řádu desetiticíců poslaly. Tomáš Kaprálek také zdůraznil, že plnohodnotná hala není nutná jen pro přípravu mladých sportovců na vrcholové výkony, ale i k tréninkům těch, kteří sice na světové medaile nedosáhnou, ale sport je může navést na správnonu a férovou životní cestu. 

Zastupitelé příspěvek pěti milionů korun SKP Olympia Kutná Hora schválili. 

zn

Zavřít menu